Jump to content
IGNORED

[B6 AWX] Nie wchodzi w obroty

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Dopiero co wymieniałem głowice wkładałem drugą splanowaną, wymiana uszczelniaczy itp. Silnik odpala chodzi równo a po wciśnięciu pedału gazu wchodzi w osbroty do około 1200 obrotów i zaczyna przerywać i nie równo pracować. Dodam że wymieniane były uszczelniacze na pompowtryskach, uszczelnienie pompy tandemowej (przy tym paliwo było z niej wylane). W silniku nic nie stuka i nie wali.  

Edited by wujek22
Posted

Trzeba sprawdzić czujnik G28 i wiązkę od niego... 

Posted

Po podłączeniu do Vaga miałem błąd 16705 po jego usunięciu nie powrócił. Czujnik na wałku rozrządu wyczyściłem i dalej jest to samo. Nagrałem filmik jak to wygląda 

Posted

Jeśli się nie mylę to chodzi bardziej o czujnik położenia wału -G28-  a nie wałka rozrządu... Wałka rozrządu to jest G40

Posted

A w którym miejscu mógł bym jego znaleźć bo Google twierdził że to ten walka rozrządu który sprawdzałem

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Posted

Stojąc przodem do maski to po prawej stronie w dolnej części słupka, on czyta obroty z wału korbowego... 

Bez tytułu.png

756219_x800.jpg

Posted

Czujnik sprawdziłem i cała wiązkę od niego wydaje się dobra. Mam inne spostrzeżenie strasznie mało powietrza zaciąga silnik i teraz pojawia się moje pytanie czy jak zapchany był by tłumik to takie objawy były jak teraz jest ?

Posted

Zrób logi, może wyjdzie coś ciekawgo...

Posted

Których bloków mam zrobić ?

Posted

Dynamicznie 003 + 008 + 011, Statycznie 013+018+023, 004. Basic Settings 003. Jest podwieszony temat w diagnostyce co logować w TDI PD ;)

Posted

Jak ma zrobić dynamiczne jak auto nie wchodzi na obroty? Może co najwyżej logować na postoju w momencie jak się dławi. Rozumiem że cała procedura montażu i uzbrojenia głowicy wykonana prawidłowo?

Posted

Tylko, że kolega opisuje sytuacje na wolnych w momencie przegazowania, a nie podczas jazdy (nagrany filmik)

Możesz w ogóle jeździć tym samochodem ? To samo się dzieje podczas jazdy ?

Posted

Tak jak napisałem w pierwszym poście dopiero co była złożona cała głowica i tak działa od pierwszego palenia po złożeniu wężykowi do kupy. Głowica złożona prawidłowo wraz z resztą osprzętu na niskich obrotach nic nie stuka w silniku, rozrząd jest dobrze złożony sprawdzany z 5 razy przed odpaleniem jak i po. Po pierwszym odpaleniu tylko wyskoczył błąd 16705 lecz usunąłem jego i już nie powrócił. Logi na postoju wykonam trochę później

Posted (edited)

wrzucam   log i 004

Edited by wujek22
Posted

Oki, ale pologuj to chociaż z minutę... To było zaraz po odpaleniu logowane ? 

Posted (edited)

dobra świeży log który ponad minute ma grupa 004  reszta grup

Edited by wujek22
Posted

Ty robiłeś przegazówki ? ? ? 

Posted (edited)

tak. początek logów jest bez gazu. pedał gazu wciskałem delikatnie do momentu szarpania obrotów i chwile trzymałem jak skakały 

Edited by wujek22