Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chińskie radio na ANDROIDZIE (rsne)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wielkie dzięki! Jutro se ogarnę z miernikiem! A już się bałem że będę modernizował dziadka chorusa! ?To radio jest super, znaczy pięknie gra, ale nie ma bluetooth, usb a co gorsza psuje się sterowanie głośności! Dziękuję bardzo za pomoc, pozdrawiam serdecznie! Niech Audi będzie z nami ?

Edytowane przez Bartold

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam !

Kupiłem radio na androidzie 10 które wyglądem i wymiarami pasuje do mojej a4b7 S-line avant!,problem tkwi w tym ,że po canie nie chce się odpalić !, po podaniu "zwykłego " prądu radio działa ale po canie nie chu,chu próbujemy

na wszystkie sposoby i nic !,resetowaliśmy odpinają akumulator, igłą też resetowaliśmy i nic ! ,POMÓŻ ,z góry dziękuję 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 11.11.2017 o 19:43, MaTeo85 napisał(a):

w ori instalacji nie ma czegoś takiego jak przewód ACC do radia, jest jeden przewód czerwony z niebieskim paskiem który ma stale +12V. Sygnał ACC (czyli przekręcenia kluczyka w stacyjce) idzie poprzez szynę CAN. Dlatego do radia nieoryginalnego masz dołożony dekoder sygnału CAN. Zamienia on otrzymamy sygnał z szyny na sterowanie analogowe, czyli pojawienie się +12V w poszczególnych przewodach które mają dać sygnał do radia. Takim sygnałem jest miedzy innymi ACC czy ILLUM (informacja o podswietleniu deski rozdzielczej i panelu radia w ori instalacji też jest przekazywana przez szynę CAN). Jeśli masz miernik to odłącz radio od kostki i miernikiem szukaj na którym przewodzie wychodzącym z dekodera CAN pojawia się +12V po przekręceniu kluczyka, jak znajdziesz to będzie to Twoje ACC, podłącz go do odpowiedniego pinu radia i będzie ok.

jeśli na żadnym przewodzie nie odnajdziesz +12V (nie sprawdzaj przewodu żółtego bo to zasilanie dekodera CAN) to prawdopodobnie masz złe podłączone przewody CAN z instalacji samochodu lub uszkodzony dekoder CAN.

separator antenowy podłącz pod radio do pinu AMP control. Będzie się wtedy włączał dopiero wraz z radiem.

Witam,  widzę że kolega ogarnia temat , radiami, czy po przekręceniu kluczyka na tych dwóch przewodach can z licznika ma być napięcie? 

Opublikowano

na przewodach CAN jest napięcie rzędu 2,5V max chyba 5V. do zasilania czegokolwiek tego się nie wykorzystuje. (w oryginalnej instalacji mają kolory pomarańczowy z paskiem zielonym jako CAN HiGH oraz pomarańczowy z paskiem brązowym jako CAN LOW i są ze sobą skręcone)

Opublikowano
43 minuty temu, MaTeo85 napisał(a):

na przewodach CAN jest napięcie rzędu 2,5V max chyba 5V. do zasilania czegokolwiek tego się nie wykorzystuje. (w oryginalnej instalacji mają kolory pomarańczowy z paskiem zielonym jako CAN HiGH oraz pomarańczowy z paskiem brązowym jako CAN LOW i są ze sobą skręcone)

To takie nawet podłączyłem bo miałem z innego auta ale nic się nie dzieje,  radio nie staruje same ani po wbiciu wstecznego zero reakcji,  kodowanie zrobione,  nie wiem co jest piec , w b7 wpiąlem  trzy kostki i śmigało wszystko 

Opublikowano
39 minut temu, Misieqq7 napisał(a):

To takie nawet podłączyłem bo miałem z innego auta ale nic się nie dzieje, 

A co miało by się dziać ? Dekoder can musi być zaprogramowany pod instalację i model auta tak aby mógł poprawnie odczytywać informacje w sieci can bus.

Niektóre chińczyki mają wbudowane w sobie can bus dekodery i należy je odpowiednio ustawić pod model auta poprzez wejście w menu serwisowe .

jak nie masz odpowiedniego dekodera to nie ruszy . W tym przypadku możesz ACC wziąć z zapalniczki a sygnał R z lampy wstecznego . 

Multifunkcja z kiery nie zadziała 

Edytowane przez Lukaa5

Opublikowano
13 minut temu, Lukaa5 napisał(a):

A co miało by się dziać ? Dekoder can musi być zaprogramowany pod instalację i model auta tak aby mógł poprawnie odczytywać informacje w sieci can bus.

Niektóre chińczyki mają wbudowane w sobie can bus dekodery i należy je odpowiednio ustawić pod model auta poprzez wejście w menu serwisowe .

jak nie masz odpowiedniego dekodera to nie ruszy . W tym przypadku możesz ACC wziąć z zapalniczki a sygnał R z lampy wstecznego . 

Multifunkcja z kiery nie zadziała 

20230915_174449.jpg

Edytowane przez Misieqq7

Opublikowano

Taki ma i w b7 też taki miałem,  tam było ok, zobaczę te ustawienia fabryczne czy tam się coś ustawia,  nie zależy multi bo jej nie ma, zależy mi na włączenia z kluczyka i ta kamera żeby działała po wbiciu wstecznego 

Opublikowano
6 minut temu, Misieqq7 napisał(a):

Taki ma i w b7 też taki miałem,  tam było ok, zobaczę te ustawienia fabryczne czy tam się coś ustawia,  nie zależy multi bo jej nie ma, zależy mi na włączenia z kluczyka i ta kamera żeby działała po wbiciu wstecznego 

W jakim aucie to podłączasz teraz ? na dekoderze masz napisane A3 A4 TT . 

Rozumiem że przepiełeś cały harnes z dekoderem . Może być też tak że kabelkologia się nie zgadza . Szczególne jak harenes nie jest podpięty bezpośrednio do radia i instalacji auta tylko przez adaptery ISO.

W przypadku zewnętrznego dekodera to raczej nie masz czego szukać w ustawieniach fabrycznych radia.

Opublikowano
8 minut temu, Lukaa5 napisał(a):

W jakim aucie to podłączasz teraz ? na dekoderze masz napisane A3 A4 TT . 

Rozumiem że przepiełeś cały harnes z dekoderem . Może być też tak że kabelkologia się nie zgadza . Szczególne jak harenes nie jest podpięty bezpośrednio do radia i instalacji auta tylko przez adaptery ISO.

W przypadku zewnętrznego dekodera to raczej nie masz czego szukać w ustawieniach fabrycznych radia.

Do a4 b6, no są tam dwie wtyczki kable  czerwony i niebieski kolor które  można przepinać wtedy jedna jest luźna,  robiłem różne kombinacje jak jedna rozłączę to w ogóle radia się wyłącza i nie da rady włączyć 

Edytowane przez Misieqq7