BogOOsh Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 Cześć, mam taki problem : obniżył mi się poziom płynu chłodzącego ponieważ układ był zapowietrzony i zapiszczała mi kontrolka, że mało płynu i tak było więc dolałem, a kontrolka nadal piszczy i miga... macie jakiś pomysł? czujnik by się zepsuł? jest to dość irytujące
k232 Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 Jak mógł się czujnik zepsuć skoro kontrolka Ci mruga a masz mało płynu? Czujnik Cię poinformował o niskim stanie, także czujnik masz dobry. Szukaj gdzieś wycieków płynu chłodzącego, jak nie będzie wycieków to zrób test uszczelki pod głowicą, jak wszystko będzie dobrze to będziemy się dalej martwić.
BogOOsh Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Opublikowano 7 Listopada 2017 Ale chodzi o to, że dolane jest a nadal kontrolka miga , jest już w normie a piszczy i mryga
k232 Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 4 minuty temu, BogOOsh napisał: Ale chodzi o to, że dolane jest a nadal kontrolka miga , jest już w normie a piszczy i mryga Wybacz, nie doczytałem bo napisałeś to dziwnie i na czarny tle.. W takim przypadku sprawdź czujnik i okablowanie, możliwe, że któryś kabelek był delikatnie przetarty, woda się dostała i robi się zwarcie.
BogOOsh Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Opublikowano 7 Listopada 2017 Sorry, ale jakoś niechcący to tło dodałem... ten czujnik to jakoś się go ciągnie w dół czy jak? Bo wiem gdzie jest, ale nie chce nic urwać
BogOOsh Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Opublikowano 7 Listopada 2017 Dobra byla zawleczka odpialem przeczyscilem i nadal to samo... Wydaje mi sie ze chyba piwinno juz nawet przestac to migac po samym odpieciu ? Mam racje? Bo odpialem i nadal migalo i piszczalo
k232 Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 To zwarcie gdzieś robi jak pod odpięciu dalej miga.
BogOOsh Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Opublikowano 7 Listopada 2017 Ta kontrolka odpowiada za niski poziom płynu i za wysoką temperature silnika, może źle odczytuje temeprature?
k232 Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 Może i źle odczytuje, aha czyli masz jeden czujnik. Wymień po prostu ten czujnik i będziesz miał spokój, masz program VCDS? Mógłbyś sobie sprawdzić rano na zimnym silniku czy faktycznie czujnik przekłamuje.
BogOOsh Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Opublikowano 7 Listopada 2017 Znajomy malechanik ma, już z nim gadalem i zerknie bo juz nie mam nerwów do tego ;/ dzieki Ci bradzo pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi