Jump to content
IGNORED

[ALL B6] montaż niefabrycznego radia.

Recommended Posts

Posted

Dałem do zamontowania do mojej Audicy radio Pioneer DEH-P6000UB (radio jest raczej z wyzszej półki) . Ale co się okazało? Nie grają tylne głośniki.Powiedziano mi , że będą musieli ciągnąć kable od tylnych drzwi bezpośrednio do radia.Zastanawiam się czy nie zostałem zrobiony w balona? Czy nie można tego zrobić w inny sposób? Przecież kable z głośników łączą się w kostce.Czy ktoś miał może podobny problem?Jak go rozwiązać? A może radio zostało po prostu źle podłączone? ;(

Posted

mi tez nie gralu=y glosniki na tyle ,podjechalem do specow od car radio,zamontowali mi taka przejsciowke/zlaczke i teraz wszystko ladnie gra, koszt tej przejsciowki to 20 zl z montazem ;)

Posted

Czyli mogę sie czuć oszukany? :mysli:

Też podzwonię i popytam bo kabli jeszcze nie dorabiałem

Posted

tylne głosniki sa zasilane wzmacniaczem do którego jest osobna kostka (jak dobrze pamiętam żółta),ale idzie to obejść,do tej kostki dochodzą 3 przewody-kanał lewy ,prawy i masa dla obydwu kanałów.Musisz ta kostkę przerobić i podpiąć pod wyjście na głośniki tylne w swoim pionku.Ale rewelki nie będzie ponieważ ori wzmak jest słaby i będzie tak ,ze głośniki przednie będą grały a z tyłu prawie nie beda słyszalne,możesz podregulować radio tzn pobawić się frontem i rearem ale i tak szału nie będzie :)

Posted

musisz w tej 1 kostce wysztkie kable zmostkowac kostka od audio czyi głos 4x2 w pozomie musisz je w pozimie pomostkowac ()()

()() lewy zewnetrzyny z lewym wewnetrznym prawy zewnetrzny z prawym wewnetrznym i tak i drugi szereg tak samo

Posted

Dzięki za pomoc!

4010414a4c71e2bemed.jpg