Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Uciazliwe skrzypienie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi: Nie pamietam czy juz poruszalem temat czy nie ale zaczne od nowa.

Mam zawias -45mm hr, kupilem nowy od Trewora87.

Problem wyglada tak. Podczas jazdy po rownych drogach wszystko jest okey. Ale gdy tylko chce dojechac do domu gdzie nie ma asfaltu i jest tylko utwardzony piach, sa dolki na ktorych moj samochod niemilosiernie skrzypi !! :bad: Nie jest to noc w srodku tylko zawieszenie. Mam to od poczatku zalozenia sprezyn. Nie sa zalozone do gory nogami. Jedynie gumy pod springi sa juz mocno wygniecione. Zagldalo tam juz wielu specow i kazdy rozklada rece.

Moze rozporka na przod cos pomoze? :mysli: Mial ktos podobny problem?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

To zacznij od gum. U mnie występowali skrzypienie właśnie przez gumy. Wymieniłem przy okazji dołożenia podkładki podwyższając tył i nastała cisza.

Tapnięte z iPhone

Opublikowano
To zacznij od gum. U mnie występowali skrzypienie właśnie przez gumy. Wymieniłem przy okazji dołożenia podkładki podwyższając tył i nastała cisza.

Tapnięte z iPhone

Ja nie chce podnosic tylu... :P Te gumy na przod maja jakis nr?

Opublikowano

Podałem Ci tylko przykładzie tylu. Przód jest to samo, numerów nie pamietam, albo ktoś z forum Ci podpowie albo dzwoń do ASO.

Tapnięte z iPhone

Opublikowano
Podałem Ci tylko przykładzie tylu. Przód jest to samo, numerów nie pamietam, albo ktoś z forum Ci podpowie albo dzwoń do ASO.

Tapnięte z iPhone

Dzis sprobuje namierzyc te gumy. ;)

Opublikowano

Gumy to pierwsze co obstawiam ale przyczyn może być wiele. Springi, tuleje wahacza, stabilizator jednak piszesz ze zaczęło się po wymianie springów. Sprawdź też odboje przy okazji czy dobrze osadzone.

Podziel się co tam w trawie piszczy.

Tapnięte z iPhone

Opublikowano

:good:

Opublikowano

Temat rozwiazany w koncu. O.o Mialem w sobote auto na podnosniku, wzialem pierwszy lepszy smar w szpreju i popsiukalem okoloca gum na amorach. Skrzypienie ustalo. :)