igor0111 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Czy w A4 98r. 2.5 V6 150 KM AFB takie osiągi są realne?? Czy przypadkiem chiptuner nie przesadził??? P.S. Hamownia na koło. Chyba wałki sie kończą.... Logi przed i po chipie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Trzeniu Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 wartości bardzo fajne [wykres] kto robił soft? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igor0111 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 odpowiem, ale jeszcze nie teraz, żeby nie było stronniczości w wypowiedziach na temat tego wykresu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Trzeniu Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 na logach się nie znam , ale tak jak mówiłem... wykres na moje oko super no i seria też za***ista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirass Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 soft jest AUTOSEBY czy jak się zwał.Dziwna sprawa bo moment obrotowy to czyste przesunięcie do góry, żadnego strojenia. BTW:na diagnostyce nie stwierdził padających wałków? Czy zdecydowałeś się na modyfikację pomimo sugestii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob555 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Wytarte walki i 165KM w serii i prawie 200 po chipsie taaaaa :polew: :polew: Wykres ladny za ladny .... Dla mnie ktos z masa wpisana pokombinowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Wytarte walki i 165KM w serii i prawie 200 po chipsie taaaaa :polew: :polew: Wykres ladny za ladny .... Dla mnie ktos z masa wpisana pokombinowal a mowia ze V6 to kible ... p.s pomiar na obciazeniowce zweryfikuje te optymistyczne cyferki .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiissnia Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Proponuje jechać na inna hamownie. Seria wyszła sporo za mocna jak na AFB/AKN, bo one nie maja gratisów. Logi kiepsko zrobione, bardzo nieczytelne. EDIT: Popatrzcie na godzinę robienia logów, cała operacja pisania programu trwała 30min razem ze zrobieniem logów. Typek po prostu wgrał gotowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrox Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zapraszamy na darmowy pomiar u nas na hamowni,zobaczymy ile okłamany jest wykres. P.s Logi co 500 obr można w smieci wrzucić,po drugie na tej ilości paliwa nie ma fizycznej możliwości uzyskania tej mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob555 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Patrox super...sprawdz bo ja juz na tego AutoSebe sil nie mam....pare razy poprawialem po nim auta (dokladnie 3) i za kazdym razem mialem ubaw po pachy (jeden przypadek na streetracing opisany) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiissnia Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autoseba jest "dobrym" specjalistą, robił soft mojemu koledze do viki 2,0dti przez internet. Kolega ma jakiś tam fejs co może nim sobie wgrać. Tamten przysłał gotowca mailem. Turbo "pięknie" pompowało na dole 1,3-1,4bara a na górze spadało do 0,9-1bar, próbował robić korekty w końcu przysłał serie bo nie ogarnął tematu. Jedyna pozytywna rzecz to cena 400zł, nic po za tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrox Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Patrox super...sprawdz bo ja juz na tego AutoSebe sil nie mam....pare razy poprawialem po nim auta (dokladnie 3) i za kazdym razem mialem ubaw po pachy (jeden przypadek na streetracing opisany) My także mieliśmy kilka poprawek po nim min. EDC16 w golfie 5 którego uwalił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebMis Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 nie widziałem jeszcze V6 żeby miała gratis, zawsze poniżej serii, a już te początkowe (98 - 99) to na pewno, wykres na pewno mocno zawyżony, osobiście nie wierzę w taką moc serii, z drugiej strony koxu dorzucone sporo, powietrza niekoniecznie, więc odpowiadając na Twoje pytanie: - za dużo paliwa, niech troszkę ograniczy - zweryfikuj pomiar serii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtek Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 po twoim wykresie widac ze soft robiony u autoseby bo jego softy to jedynie podnoszenie do góry wartości dodawanych procentowo ale kiedys sie nauczy i bedzie robił dobre softy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrox Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 po twoim wykresie widac ze soft robiony u autoseby bo jego softy to jedynie podnoszenie do góry wartości dodawanych procentowo ale kiedys sie nauczy i bedzie robił dobre softy Oby ,bo ostatnich akcjach jakie poprawialiśmy po nim ludzie sie zrażają do chiptuningu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igor0111 Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Tak panowie, to soft robiony własnie u Autoseby. Widze, że starych fachmanów nie oszukam. Mam nadzieje, że troche mi to pojeździ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrox Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Tak panowie, to soft robiony własnie u Autoseby. Widze, że starych fachmanów nie oszukam. Mam nadzieje, że troche mi to pojeździ???? Tego nie jestem w stanie powiedzieć po tych logach co 500 obr.Ale życze bezawaryjności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Trzeniu Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 co Wy się tam tunerzy znacie są kunie? są! jest wykres? jest! jest tanio? tak i dzięki temu taki autoseba też ma swoje miejsce na rynku a Wy przy okazji macie kasę za poprawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin a4 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 nie mozliwe ze taka masz moc, jedz na rolki i zmierz sie jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebMis Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 po co, auto od razu zacznie słabiej jeździć (w odczuciu właściciela bo z 200 zrobi się 180 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi