Jump to content
IGNORED

[ALL TDI PD] Pompa Vaccum - Naprawa czy wymiana ?

Recommended Posts

Posted

Witam. po  wizycie u mechanika zauwazyl ze mam wyciek paliwa z pompy vacum, wiec czeka mnie wymiana uszczelek do tego króciec jest luzny bardzo. i teraz mysle nad wymiana pompy na uzywana ale ta poprawiona z koncowka Q. czy moze wymienic uszczelki i zaklepac ten krocicec zeby nie byl luzny?  jesli ktos posaida na sprzedaz pompe vacum z Q w b.dobrym stanie to prosze o pw pozdrawiam

Posted

Napraw. Robiłem to wiele razy i jest to skuteczne, proste i tanie

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Posted

koszt wymiany uszczelek pompy vacum to 250-300zl plus do tego robocizna zdjecia i zalozenia. teraz pytanie wymieniac uszczelki czy poszukac nowki albo uzywki z poprawionym krodzcem bo moj lekko lata, vacum "luk"

Posted

jeszcze jedno pytanie zauwazylem ze waz od cieczy taki cienki co idzie z tylu silnik pod pompa vacum i wpiety jest do metalowej ruru tez napuchl moze ktos posiada nr tego weza albo czy idzie zalozyc tam wezyk co idzie dostac w sklepie motoryzacyjnum.

Posted

U mnie zestaw naprawczy pompy to 120zl + uszczelki montażowe 30. Węży wodnych pod pompą jest dwa

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Posted

O ten Ci chodzi: 038121473 ?

Posted

temat ogarniety kupilem waz ori co jest napuchniety 76zl w ASO i nowa pompe boscha z Q. nie bede sie bawil w uszczelki klejenie krodzca. nowa starczy na lata. pozdrawiam

Posted

Mozna zamontować Q N i C,  tych z N jest na pęczki i kosztują ok 150zł, interes życia zrobiłeś :)

Posted

zycie mnie nauczylo ze oszczedzajac pozniej trace 2x. Kupujac uzywke to loteria a pozniej prosic sie o zwrot itd to ja dziekuje. Wiem ze mam nowe i nie musze juz tam zagladac :)