Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] Audi A4 2004r. Gacka - S-Line, V6T, Q, Tip, RNS-E, 18", Bix, Speed, DRL, CLH, LED :naughty:

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Pawisco napisał:

Dajesz nawiew na kratki? Od drugiej strony IPA czyli gdzie? Ja w zeszłym roku od razu zalałem IPA za pomocą ropownicy przez otwór na rurkę do klimatyzowanego schowka i było ok.

Zerknij proszę na fotki powyżej. Wykonałem wkrętarką otwór 3mm przed parownikiem. W kanale pomiędzy wentylatorem a parownikiem . Izopropanolem psikalem właśnie przez otwór do klimatyzowanego schowka czyli za parownikiem. Tym sposobem zaatakowałem parownik chemią z obu stron.

Opublikowano
W dniu 21.04.2018 o 21:26, Gac3k napisał:

Byłem też u kogoś w odwiedziny ale nie trafiłem z czasem :facepalm:

IMG_20180417_083324.jpg

NAstepnym razem musimy się zgadać dzień wcześniej z miłą chęcia ugoszczę :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na wentylator oraz w kratki tez można pryskać izopropylenem ? 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 14.06.2018 o 10:39, Norbas napisał:

Na wentylator oraz w kratki tez można pryskać izopropylenem ? 

Tak ale nie za mocno. Mgiełkę

Opublikowano
  • Autor

Czy ktoś byłby zainteresowany kupnem ? :D

Mam do kupienia A8 D3 4.0 TDI na pełnym wypasie.... od forumowicza z A8 klub.

Opublikowano
  • Autor

@2018.07.18
Drobny update. Wymieniona pokrywa silnika oraz zakupiony używany mechanizm podnoszenia szyb pasażera z przodu. Dodatkowo będzie wymiana zamka klapy i mechanizmu tylnej wycieraczki bo umarł.

przed.jpgpo.jpg

IMG_20180717_191207.jpg

Opublikowano

Do czyszczenia parownika najlepiej wywiercic taka samą dziurę  przed parownikiem jaka jest do klimatyzowanego schowka dzięki czemu możesz spokojnie odkurzyć cały syf przed parownikiem i zaslepic takim samym korkiem. Zdarzało się, że wpadł liść i gnił, żadne środki jego nie ruszały :), na koniec IPA pod ciśnieniem :).

Dobrze działasz z furmaną, aby tak dalej :)!

Opublikowano
  • Autor
W dniu 18.07.2018 o 20:36, MilUl napisał:

Do czyszczenia parownika najlepiej wywiercic taka samą dziurę  przed parownikiem jaka jest do klimatyzowanego schowka dzięki czemu możesz spokojnie odkurzyć cały syf przed parownikiem i zaslepic takim samym korkiem. Zdarzało się, że wpadł liść i gnił, żadne środki jego nie ruszały :), na koniec IPA pod ciśnieniem :).

Dobrze działasz z furmaną, aby tak dalej :)!

Wiem wiem, właśnie taki patent u żony z B7 zrobiłem jak zakładałem lodówkę to zostala mi zatyczka :)

@2018.07.20
Szybki szocik oraz blood orgy na DTMkach

IMG_20180720_182546.jpg

IMG_20180711_094516.jpg

Edytowane przez Gac3k

Opublikowano
  • Autor

@2018.07.27

Wymieniono mechanizm podnoszenia szyby pasażera na Ori używkę z exeo. Dałem ciała na początku bo zdemontowaliśmy ramę z szybą podniesiona do góry. Szyba musi być opuszczona bo bez tego chyba nie da się jej zdemontować bo siedzi w ramce sztywno :). 

Stary mechanizm 

IMG_20180727_123619.jpg

Nowy już założony

IMG_20180727_123623.jpg

Opublikowano
  • Autor

@2018.08.02

Wymieniono silniczek wycieraczki tylnej oraz zamek klapy. Bardzo przydatne są wyjmaki z allegro. Żaden zaczep nie ucierpiał.

IMG_20180801_195314.jpg

Stary silniczek, widać ruda z niego już wychodziła bokiem

IMG_20180801_195020.jpg

Nowy silniczek Valeo już siedzi

IMG_20180801_192826.jpg

Opublikowano
  • Autor

@2018.08.05

Z okazji pochmurnego dnia można cyknąć kilka fotek. Przepolerowałem też ręcznie na szybko ulterki i wysmalcowałem opony megsem. Czekam na nową wycieraczkę ala Q5, stara się rozleciała przy demontażu  silniczka. 

IMG_20180805_093421.jpg

IMG_20180805_110400.jpg

IMG_20180805_093432.jpg

Spokojnej niedzieli życzę 

Edytowane przez Gac3k
Literówka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przeglądałem cały post , fajnie podrobiona audiczka ? oby tak dalej 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 15.10.2018 o 20:14, Namiot_N1 napisał:

Przeglądałem cały post , fajnie podrobiona audiczka ? oby tak dalej 

Dziękuję.

@2018.10.20. Fotka pod domem
IMG_20181021_170709.jpg

Byłem na przeglądzie, przetrzepaliśmy auto konkretnie i wyszło:

• Wyciek z wężyka gumowego do serwo wyciek z wężyka idącego od chłodnicy tiptronic
  • Wyciek z torsena przy wale
  • Ścięte dwie opony przednie
  • Pęknięta przednia opona na boku

Fiu fiu. Właśnie osuszyłem kanał na mojej budowie będzie się działo..

Edytowane przez Gac3k

Opublikowano
  • Autor

Zbieram graty na większy serwis w tym olej, filtry, świece. Pościągałem manuale jak pouzupełniać i posprawdzać płyny oraz odnośnie budowy tiptronica. Na fotce brakuje Ori oleju atf do tiptronica oraz przekładniowego do dyferencjałów.

Dla potomnych mających quattro i tiptronica : w aucie mamy dwa dyferencjały: z przodu i tyłu w moście tam jest 1 olej g052 145 S2 (S2 to pojemność 1l), w skrzyni tip drugi olej atf g052 152 S2 zamienny za Esso który stał się mobilem Mobil ATF LT 71141 , do torsena na końcu skrzyni przy wale trzeci olej i tutaj ważne info Ori olej do torsena to ok 400zl w ASO za litr, a można taniej bo jest zamiennik syntrax limiter slip 75w140 za 70zl/litr. Dodatkowo przewertowałem kilka forów internetowych i dużo problemów z układem przeniesienia napędu udało się rozwiązać wymieniając/uzupełniając oleje i uszczelniacze jak były wycieki.

IMG_20181101_074505.jpg

@2018.11.03

Uzupełniony olej w torsenie
Uzupełniony olej w Tiptronicu
Wymieniony olej silnikowy + filtr paliwa
Wymienione filtry kabinowe i silnikowe
Ozonowanie 50min

Ciekawostka - w zestawie z filtrem silnikowym Mann dorzuca podkładkę miedzianą do śruby spustowej miski olejowej. Dodatkowo muszę przyznać że strzykawka robi robotę przy odsysaniu resztek oleju czy dolewaniu do tiptronica.

IMG_20181102_151825.jpg

IMG_20181102_151831.jpg

IMG_20181103_164305.jpg

Edytowane przez Gac3k

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

@2018.11.12

Wymiana świec żarowych na Beru GN008. Niestety nie obyło się bez chwili grozy przy odkręcaniu najgorszej świecy (przy kolektorze). Udało się jednak podlewać rustoffem j kręcąc lewo prawo kluczem dynamometrycznym ustawionym na 20Nm odkręcić ostatnią świecę. Oczywiście kolektor musiał zostać zdjęty do tej operacji. Fajny bajer wymyśliłem do czyszczenia gwintów i gniazd świec. Patyczek do uszu z przedłużką i na nim kleisty smar akurat miałem liten z Orlenu. Wszystko na koniec poskładane, gniazda wyczyszczone, świece przesmarowane smarem miedzianym i dokręcone momentem 15Nm.

Ps.

Po pomiarze omomierzem świec okazało się że 5 z 6 było spalonych.

Kompresor do wydmuchu syfu z gniazd naokoło świec

IMG_20181112_095032.jpg

Używam klucza dynamometrycznego firmy BETA. Moment odkręcania ustawiony na 20Nm.

IMG_20181112_095022.jpg

Poniżej łapacze syfu

IMG_20181112_103917.jpg

Tutaj widać jaki syf zostaje na gwintach po demontażu

IMG_20181112_103950.jpg

Na koniec pasta miedziana na gwinty świec i jedziemy 15Nm

IMG_20181112_104352.jpg

Edytowane przez Gac3k

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajny patent z tymi plastypikami od 3.0 V6 na silnik , też nad tym myślałem ale nie miałem czasu żeby je kupić i nie wiedziałem czy domkonca będą pasowały . Ale widać że są  spoko dużo lepiej to wygląda . A chciałem się dowiedzieć jak wgrywales mapy do radia bo też mam tez takie same radio z navi ale u mnie nie ma map ... 

Samochód coraz lepiej się prezentuje. 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 24.11.2018 o 13:04, Namiot_N1 napisał:

Fajny patent z tymi plastypikami od 3.0 V6 na silnik , też nad tym myślałem ale nie miałem czasu żeby je kupić i nie wiedziałem czy domkonca będą pasowały . Ale widać że są  spoko dużo lepiej to wygląda . A chciałem się dowiedzieć jak wgrywales mapy do radia bo też mam tez takie same radio z navi ale u mnie nie ma map ... 

Samochód coraz lepiej się prezentuje. 

"Plastyki" już montował poprzedni właściciel, ten po lewej był cięty i spawany ale wygląda jak ori z fabryki. Z prawej pasuje P&P. Odnośnie mapek pomoże kolega junior555 . POLECAM

"Samochód coraz lepiej się prezentuje. " - dziękuję :). Mało czasu mam na auto, dzieciaczek i budowa domu oraz praca są wymagające ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

@2018.12.06

Zbrojenia ciąg dalszy. Filtr tiptronica od ZF, uszczelka i olej na 2 wymiany statyczne.

IMG_20181206_172953.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Auto na sprzedaż. Cena 17500pln.  Już nieaktualne. Auta nie sprzedaję ;)

Edytowane przez Gac3k

Opublikowano

Czyżby coś nowego na oku ? :)