Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tylne ledy z S4 do zwyklej A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DO BIXA skrętnego trzeba tez zrobić odpowiedni LongCoding w MCE 09 aby lampy prawiodłowo działaly . Do tego dochodzi jeszcze sprawa czy twój MODUŁ to obsługuje ?

Niestety w ETCE nie ma zadnych podpowiedzi :kwasny:

Opublikowano

A czy są może adaptery na tył pod ledy do kupienia czy trzeba rezać ??

Pozdrawiam

Opublikowano
A czy są może adaptery na tył pod ledy do kupienia czy trzeba rezać ??

Pozdrawiam

http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p1404_c284_Komplett-Set-LED-Heckleuchten-Audi-A4-S4-Limousine.html

Opublikowano

hehe dobre , to już wole odsprzedać lampy .

pozdrawiam

Opublikowano
hehe dobre , to już wole odsprzedać lampy .

pozdrawiam

Mozna tez wyrezać tylko trzeba znalezc odpowiednie przetworniki napiecia oraz sprawdzić jakie ida wartosci z lamp zwykłych i LED z Komfortu .

Opublikowano

OK, dzięki Grzegorz, będę coś kombinował.

A jeszcze małe pytanko, masz może wiedzę i schemat podłaczenia podgrzewanych foteli do B8 ? wymieniłem na skóry od S4 a wcześniej nie miałem grzanych, na pewno potrzebny będzie sterownik i co jeszcze ???:eusathink:

Pozdrawiam

Opublikowano
OK, dzięki Grzegorz, będę coś kombinował.

A jeszcze małe pytanko, masz może wiedzę i schemat podłaczenia podgrzewanych foteli do B8 ? wymieniłem na skóry od S4 a wcześniej nie miałem grzanych, na pewno potrzebny będzie sterownik i co jeszcze ???:eusathink:

Pozdrawiam

Ci co zakładają te rezystory ( przetworniki napiecia) biorą 400 PLN za zalozenie , sam koszt ich to chyba 60 PLN za szt.

A co do foteli i schematow to pisz w TROOP B8 na forum zeby nie zasmiecać tu :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Koledzy, a ma ktoś może doświadczenia z lampami tył do avanta po lifcie z 2012 roku ? przedwczoraj właśnie sobie zamontowałem, w sumie proste, ale nie chce działać mi przecwmgłowe i pasek led jest chyba trochę za ciemny, prawie go nie widać w dzień, kodowania nie zmieniałem (bo nie znam z nowego A4) tylko piny we wtyczkach trzeba było poprzekładać. Ma ktoś może jakiś pomysł ?:wallbash:

Na pewno masz błędy w KOMFORCIE , przy zmianie lamp na te 2012 są na pewno inne napiecia tylko odpowiednie rezystory cie ratują .

A kodowanie :eusathink: to nikt nie robił jeszcze na swiecie , chyba ze słynny DavidB8 z Canady da radę :kox: Mogę ci dać namiary na niego [email protected]

Masz moze kod dostępu do KOMFORTU ?

Wczoraj zrobiłem mod taki jak David.

Zmiana lamp USA na EUR w A4 B8 2010 r. na ledach z tyłu BEZ WYMIANY KOMFORTU.

Więc już nie ma monopolu. :D

Nie to, żebym się chwalił ;P

PS: jak teraz wstawiać buźki, bo nie umiem?

Opublikowano

Bo było małe potknięcie i musiałem poprawiać, poza tym czekaliśmy na dostawę pizzy hehe

Opublikowano

To była zmiana kodowania z US na EU :naughty: Pewnie tez zaróweczki poszły inne :decayed:

Mam nadzieje że wreszcie będę miał ori LED :dancing:

Mnie to będzie więcej kosztowało chyba niz pizza :grin:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na razie kierunkowskazy jeszcze czerwone, ale właściciel raczej zmieni na pomarańczowe.

---------- Post dopisany 21-04-2012 at 23:27 ---------- Poprzedni post napisany 06-04-2012 at 19:35 ----------

Mam nadzieje że wreszcie będę miał ori LED :dancing:

Dawaj foty, niech zazdroszczą. :naughty:

Opublikowano

Po ośmiu godzinach walki nareszcie są :banan: Dwa kompy chodziły non-stop , dodatkowo trzeci był w pogotowiu :kox:

Kodowanie prawidłowe zostało przeprowadzone i brak jakichkolwiek błędów .

Podziekowania dla Sławka szoguna :notworthy::notworthy::notworthy:

024.jpg 023.jpg 022.jpg 026.jpg

Opublikowano
:oklasky::oklasky: kolega ostatnio założył od B8 po licie i powiem duża różnica kierunek w ledzie robi robotę :wink:
  • 1 rok później...
Opublikowano

Właśnie tak się zbieram i szukam opini i nie wiem które by fajnie ładnie wyglądały?

Opublikowano
Właśnie tak się zbieram i szukam opini i nie wiem które by fajnie ładnie wyglądały?

Zawsze jest ryzyko przy załozeniu zamiennika ze jakas dioda kiedys sie przepali lub nie daj Boze stłuczka itd. , wtedy tylko zakup kompletu lamp :kwasny:

Wpadaj do mnie to załozymy ORI w podobnej cenie :wink:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-154/lampy-led-ledy-sedan-hella-orginal-montaz-317979/#post4103017

Opublikowano

no ok a te zamienniki np maja jescze led na kierunkach i wstecznym to chyba tez nie zly bajer i chyba fajnie musi wygladac mial ktos z tym doczynienia?? no twoje widze 1300zł+dojazd do rzeszowa i wyjdzie mnie 1500;/?