Skopa Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Witam. Mam mały problem. Gdy stanę na światłach lub w korku w środku auta czuje zapach spalin, wymieniłem oringi na wtryskiwaczach ale nieprzyjemny zapach nie znika czy ktoś z was miał może taki sam problem. Audi A4 b6 1.8 1.8t BFB POZDRAWIAM
nieniedzielny Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Witam. Mam mały problem. Gdy stanę na światłach lub w korku w środku auta czuje zapach spalin, wymieniłem oringi na wtryskiwaczach ale nieprzyjemny zapach nie znika czy ktoś z was miał może taki sam problem. Audi A4 b6 1.8 1.8t BFB POZDRAWIAM Na pewno spalin? Może to zapach oleju silnikowego? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Przemo c Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 mam podobne doznania, ale u mnie wali olej z pokrywy zaworów na turbo i jebie spalenizna, ale juz nabyłem uszczelke i na weekendzie planuje wymienić, jak kolega wyżej pisze może to jednak olej
Skopa Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Opublikowano 28 Listopada 2017 Przed zakupem auta był podobno wyciek oleju ale został wyeliminowany. Mi się wydaje że to wtryski się pocily
Skopa Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Opublikowano 28 Listopada 2017 Więc chyba trzeba wymyc silnik i zobaczyć czy pomoże
wrestling1000 Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Obserwoj czy olej ubywa, może turbina już puszcza, albo leje się z napinacz łańcucha po silniku i się pali
Skopa Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Opublikowano 29 Listopada 2017 Oleju nie ubywa. Kolega zajmuje się regeneracja turbin i oglądał. Moja jest w dobrej kondycji
Dyzioj Opublikowano 15 Lutego 2020 Opublikowano 15 Lutego 2020 Witam, temat ucichł a wydaje mi się że mam ten sam problem przy tym silniku. Czy ostatecznie udało się wyjaśnić co było przyczyną?
Yeti9292 Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 W dniu 15.02.2020 o 20:40, Dyzioj napisał: Witam, temat ucichł a wydaje mi się że mam ten sam problem przy tym silniku. Czy ostatecznie udało się wyjaśnić co było przyczyną? Sprawdź odmę czy jest szczelna. U mnie kolanko się rozsypało i śmierdziało
Rekomendowane odpowiedzi