chudyboss Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Witam, mam problem z moim nowym zakupem Audi A4 B7 1.9BRB sedan. Kupiłem auto na gwincie ze świadomością,że i tak to zmienię. Polecony przez serwis audi mechanik wymienił na 4 sprężyny od s-line i 4 amortyzatory Monroe zamienniki oryginalnych s-line. Auto wygląda dobrze ale jest bardzo twarde. Czy to problem sprężyn czy amortyzatorów? Czy jest jakiś kompromis między 1BA a s-line? Co zrobić żeby było bardziej komfortowo?
scania1213 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Jesli wstawil zawieszenie bv to bedzie twardo, ratują wtedy amortyzatory z Be i bedzie ciut miekko , no chyba, ze amortyzatory z ba ale wtedy to bedzie bujak i na zakretach w sumie nie wiem jak to.sie bedzie prowadzić
kuba8484 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 możesz pomyśleć na zamianie sprężyn, oryginalne od BV są podobno twardsze od sprężyn obniżających EIBACH / VOGTLAND. Ja mam te drugie i auto siedzi nisko z zachowaniem akceptowalnego komfortu. Pzdr
chudyboss Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2018 Dzięki za odpowiedzi. Zmieniłem amortyzatory na używane fabryczne 1be. Sprężyny zostały bez zmian - 1be. Jest lepiej, sportowo ale komfortowo. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi