ojek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Witam, dzisiaj przerabiałem nadkole celem lepszego chłodzenia intercoolera. Zamieszczę kilka fotek mojej pracy może komuś się to przyda.
seba1-2 Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 opis skromniutki ale wykonanie na plus zawsze to coś da, choć myślę że trochę mało tych kratek
przemciotorun Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 dorzuc jeszcze jakis opisik i bedzie gicior
ojek Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam, a więc do przerobienia użyłem: starego nadkola(nie ważne od jakiego auta leżą takie na szrocie) ,opalarki, nożyka do tapet,oraz kleju na gorąco w pistolecie. Po demontażu nadkola rozrysowałem kształt jak na foto, następnie opalarką nagrzałem miejsca przecięcia ( wtedy nożyk wchodzi jak w masło) nacięcia długości 70mm poziomo i po obu stronach tego nacięcia do góry na 15mm po nacięciu znowu podgrzałem i uniosłem lekko do góry. Wycinamy trójkąciki ze starego nadkola i wklejamy po obu stronach celem zamknięcia profilu żeby nic nam nie naleciało. Od tyłu na nadkolu w miejscu wykonanej szpary doklejałem paski również ze starego nadkola.Tym samym zabezpieczyłem otwór przed chlapaniem brudu do środka. Mam nadzieję że w miarę jasno opisałem temat. Czas robocizny około 2godzin. Pozdrawiam i życzę miłej pracy
Rekomendowane odpowiedzi