STANIV Opublikowano 15 Grudnia 2017 Opublikowano 15 Grudnia 2017 (edytowane) J.w Sprzęgło AWX , dwumas seria 1.8T , swap quattro , jakieś pomysły ? Dźwięk dochodzi z tyłu silnika z okolic rozrusznika i sprzęgła . Innych objawów brak Naprawiał ktoś coś podobnego ? Edytowane 15 Grudnia 2017 przez STANIV
MemberA4 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Opublikowano 18 Grudnia 2017 (edytowane) łozysko igiełkowe wału(prowadzące wałek sprzęgłowy) zmieniałeś? to raczej ono tak hałasuje Edytowane 18 Grudnia 2017 przez MemberA4
megafaka Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 ...chyba nie obędzie się bez zwalania skrzyni...:) przyczyn może być wiele...
STANIV Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Opublikowano 6 Lutego 2018 (edytowane) padło łożysko oporowe sprzęgła wytrzymało 30 tys, jestem już po wymianie 1 m-c i cisza Edytowane 6 Lutego 2018 przez STANIV
przem8 Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 (edytowane) Odświeżę trochę temat ale dźwięk u mnie jest zupełnie inny i występuje na 2 i 3 biegu przy delikatnym puszczaniu pedału sprzęgła. Sprzęgło z dwumasem było wymieniane około 30tys km temu. Nagranie dla zobrazowania sytuacji (najlepiej odsłuchać na słuchawkach ) , być może ktoś przerabiał coś podobnego i mnie uświadomi zanim skrzynia zostanie zrzucona. Glos00002.mp3 pobierz za darmo - Darmowy hosting plików WRZUCPLIK.PL UploadFile.pl - Darmowy hosting plików Glos00002.3gp Edytowane 4 Maja 2020 przez przem8
przem8 Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 Dla potomnych - po wymianie sprzęgła objawy ustały i mam nadzieję, że już nie wrócą. Po rozebraniu nie było widać co by mogło powodować te odgłosy i najprawdopodobniej jakaś wada konstrukcyjna okładzin na tarczy sprzęgła. Jeśli ktoś ma to samo co na filmiku poniżej to wiadomo już co robić
Rekomendowane odpowiedzi