STANIV Posted December 15, 2017 Posted December 15, 2017 (edited) J.w Sprzęgło AWX , dwumas seria 1.8T , swap quattro , jakieś pomysły ? Dźwięk dochodzi z tyłu silnika z okolic rozrusznika i sprzęgła . Innych objawów brak Naprawiał ktoś coś podobnego ? Edited December 15, 2017 by STANIV
MemberA4 Posted December 18, 2017 Posted December 18, 2017 (edited) łozysko igiełkowe wału(prowadzące wałek sprzęgłowy) zmieniałeś? to raczej ono tak hałasuje Edited December 18, 2017 by MemberA4
megafaka Posted January 23, 2018 Posted January 23, 2018 ...chyba nie obędzie się bez zwalania skrzyni...:) przyczyn może być wiele...
STANIV Posted February 6, 2018 Author Posted February 6, 2018 (edited) padło łożysko oporowe sprzęgła wytrzymało 30 tys, jestem już po wymianie 1 m-c i cisza Edited February 6, 2018 by STANIV
przem8 Posted May 4, 2020 Posted May 4, 2020 (edited) Odświeżę trochę temat ale dźwięk u mnie jest zupełnie inny i występuje na 2 i 3 biegu przy delikatnym puszczaniu pedału sprzęgła. Sprzęgło z dwumasem było wymieniane około 30tys km temu. Nagranie dla zobrazowania sytuacji (najlepiej odsłuchać na słuchawkach ) , być może ktoś przerabiał coś podobnego i mnie uświadomi zanim skrzynia zostanie zrzucona. Glos00002.mp3 pobierz za darmo - Darmowy hosting plików WRZUCPLIK.PL UploadFile.pl - Darmowy hosting plików Glos00002.3gp Edited May 4, 2020 by przem8
przem8 Posted May 17, 2020 Posted May 17, 2020 Dla potomnych - po wymianie sprzęgła objawy ustały i mam nadzieję, że już nie wrócą. Po rozebraniu nie było widać co by mogło powodować te odgłosy i najprawdopodobniej jakaś wada konstrukcyjna okładzin na tarczy sprzęgła. Jeśli ktoś ma to samo co na filmiku poniżej to wiadomo już co robić
Recommended Posts