misiek95 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) Witam. Mam w swojej b7 oryginalne bixenony. Od początku mam problem tego rodzaju, że jedna z przesłon zamyka sie dopiero po chwili przy zmianie świateł z drogowych na krótkie. Im niższa temperatura tym dłużej to trwa. Po kilkunastu kilometrach problem ustaje. Latem rozbierałem lampy. Cewki przesłon wyglądały w porządku. Nic nie jest zapieczone, przesłona w palcach chodziła pięknie. W lampach suchutko, kostki i połączenia wyglądają ok. Ktoś ma pomysł co może być przyczyną? Edytowane 26 Grudnia 2017 przez misiek95
frezergt Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 siema, też tak miałem, problem rozwiązałem zakładając cały projektor z cewka od polifta b8, teraz przesłona reaguje błyskawicznie
misiek95 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2018 W dniu 30.12.2017 o 11:01, frezergt napisał: siema, też tak miałem, problem rozwiązałem zakładając cały projektor z cewka od polifta b8, teraz przesłona reaguje błyskawicznie a nie wiesz który element przesłony zawodzi? to cewka robi takie problemy, czy mechanicznie któraś część?
frezergt Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Mam gdzieś schowany ten projektor, jutro znajdę i sprawdzę jak to tam wygląda
misiek95 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2018 Mam gdzieś schowany ten projektor, jutro znajdę i sprawdzę jak to tam wyglądaBył bym wdzięczny, nie chce rozbierać lampy jeżeli ma się okazać że to coś nie naprawialnego i będę czekał na drugi projektor
Amigo33 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Za przesłonę odpowiada cewka(w A6 tak miałem) i nie jest to integralna część, łatwo wymienić.
frezergt Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 dokaładnie jak kolega Amigo33 pisze, winna jest cewka sama przesłona chodzi lekko
misiek95 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2018 Gdzie można to dostać, wiecie może? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Patryczek321 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Witam serdecznie, przepraszam ze pytam ale wiadomo co było przyczyną? Proszę o pomoc bo nie chce wydawać niepotrzebnie pieniędzy a mam tą samą przypadłość... Proszę o pomoc
Rekomendowane odpowiedzi