Jump to content
IGNORED

Przesłona bixenon wraca po chwili

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Mam w swojej b7 oryginalne bixenony. Od początku mam problem tego rodzaju, że jedna z przesłon zamyka sie dopiero po chwili przy zmianie świateł z drogowych na krótkie. Im niższa temperatura tym dłużej to trwa. Po kilkunastu kilometrach problem ustaje. Latem rozbierałem lampy. Cewki przesłon wyglądały w porządku. Nic nie jest zapieczone, przesłona w palcach chodziła pięknie. W lampach suchutko, kostki i połączenia wyglądają ok. Ktoś ma pomysł co może być przyczyną?

Edited by misiek95
Posted

siema, też tak miałem, problem rozwiązałem zakładając cały projektor z cewka od polifta b8, teraz przesłona reaguje błyskawicznie

• 4 weeks later...
Posted
W dniu 30.12.2017 o 11:01, frezergt napisał:

siema, też tak miałem, problem rozwiązałem zakładając cały projektor z cewka od polifta b8, teraz przesłona reaguje błyskawicznie

a nie wiesz który element przesłony zawodzi? to cewka robi takie problemy, czy mechanicznie któraś część?

Posted

Mam gdzieś schowany ten projektor, jutro znajdę i sprawdzę jak to tam wygląda

Posted
Mam gdzieś schowany ten projektor, jutro znajdę i sprawdzę jak to tam wygląda

Był bym wdzięczny, nie chce rozbierać lampy jeżeli ma się okazać że to coś nie naprawialnego i będę czekał na drugi projektor
Posted

Za przesłonę odpowiada cewka(w A6 tak miałem) i nie jest to integralna część, łatwo wymienić.

Posted

dokaładnie jak kolega Amigo33 pisze, winna jest cewka sama przesłona chodzi lekko

Posted

Gdzie można to dostać, wiecie może? :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Posted

Pisz do kolegi booolek 

• 3 years later...
Posted

Witam serdecznie, przepraszam ze pytam ale wiadomo co było przyczyną? Proszę o pomoc bo nie chce wydawać niepotrzebnie pieniędzy a mam tą samą przypadłość... Proszę o pomoc

Posted

Pisze u góry. Cewka.