Maciek0707 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Witam. Wczoraj jechalem w trasę 50 km . po jakichś 20 km zauważyłem ze wskazowka temperatury jest na 130 stopniach, natychmiast się zatrzymalem i podnioslem maske. Węże cieple płyn w zbiorniku nie wrzal nie gotowalo się nic . po zgaszeniu auta wskazowka cofnela się na 90 stopni i zatrzymała po ponownym odpaleniu znów na 130 stopni. Dziś rano patrzę a wskazowka była na 60 stopni i po odpaleniu auta i trzymanoi go na 2.5 tyś obrotach przez dobra minutę ani drgnęła. Co może być przyczyna tego zjawiska. Pozdrawiam Edytowane 27 Grudnia 2017 przez Maciek0707
iwadrian Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Miałem identycznie w B6. Wskaźnik pokazywał bzdury nawet na wyłączonym zapłonie nie zawsze wracał na sam dół i zatrzymywał się w losowych pozycjach. Każde kolejne włączenie i wyłączenie zapłonu skutkowało innym wskazaniem. Uszkodzony był sam zegar. Po wymianie wszystko wróciło do normy.
Lukasz_mk2 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 najlepiej podłącz vaga i sprawdź jakie wartości mają czujniki g2/g62 oraz zrób test licznika. Jak wartości odczytane z czujnika(ów) - bo jest to jeden czujnik tylko z 4 pinami tzw. 2 w 1 - będą do siebie zbliżone to czujnik jest ok, jeśli się mocno różnią to czujnik do wymiany. Jakby to był czujnik to radzę kupić oryginalny w ASO, nie jest wcale drogi (kosztuje koło 100zł), bo zamienniki często są już zepsute na półce sklepowej.
iwadrian Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Na wyłączonym zapłonie wskazówka spada zawsze na zero?
Lukasz_mk2 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 4 minuty temu, iwadrian napisał: Na wyłączonym zapłonie wskazówka spada zawsze na zero? tak
iwadrian Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 To postępujesz tak jak pisze Lukasz_mk2.
wyzyk83 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 (edytowane) 7 godzin temu, Lukasz_mk2 napisał: najlepiej podłącz vaga i sprawdź jakie wartości mają czujniki g2/g62 oraz zrób test licznika. Jak wartości odczytane z czujnika(ów) - bo jest to jeden czujnik tylko z 4 pinami tzw. 2 w 1 - będą do siebie zbliżone to czujnik jest ok, jeśli się mocno różnią to czujnik do wymiany. Jakby to był czujnik to radzę kupić oryginalny w ASO, nie jest wcale drogi (kosztuje koło 100zł), bo zamienniki często są już zepsute na półce sklepowej. czujniki firmy vernet za 25zł działają bez zarzutu problem jest czujnikami ori z allegro Edytowane 28 Grudnia 2017 przez wyzyk83
Lukasz_mk2 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 To ja może widocznie źle trafiłem, bo też kiedyś miałem verneta i działał może tydzień, po czym oddałem go do sklepu, bo wskazówka nie chciała iść wyżej niż 70*C, od tego czasu mam ori i dział już chyba ze dwa lata. Choć może warto zaryzykować i wydać tylko 25zł - może u mnie to tylko ten jeden z niewielu wadliwych, zwłaszcza że wymiana czujnika to minuta roboty.Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
wyzyk83 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 założyłem verneta z 50sztuk i żaden do mnie nie wrócił
Rekomendowane odpowiedzi