House Opublikowano 1 Stycznia 2018 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Kupiłem kilka dni temu auto od znajomej (1 wł kupiony w kraju etc) ale nie o tym. Mam problem ze światłami. Otóż po włączeniu wczoraj wieczorem (auto) z naprzeciwka kierowcy mi migali, że oślepiają ich światła. Zjechałem na boczną drogę i faktycznie światła świeciły strasznie wysoko. Zgasiłem auto i odpaliłem ponownie. Światła zjechały w dół, ale za chwilę znowu poszybowały w górę. Wyłączyłem je, żeby nie oślepiać i wróciłem do domu na ledach. Dziś odpaliłem światła i przez chwilę świeciły "w kosmos" a następnie wszystko się unormowało i światła świeciły tak jak powinny. Dziś podczas jazdy znowu ta sama historia z tym dodatkiem, że na kompie wyskoczył błąd (światła z wykrzyknikiem w środku) Czy ktoś może podpowiedzieć co może być przyczyną ? Może to jakaś "wada" tego modelu W tym tygodniu będę miał kabelek do VCDS to będę wiedział coś więcej. Ps. podobno ten ksenon jest skrętny ? Z doświetlaniem zakrętów ? Jakoś nie zauważyłem tej funkcji a znajoma twierdziła, że tak jest. Za podpowiedzi z góry dzięki.
MarioMAX Opublikowano 1 Stycznia 2018 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Mógł sie rozsypacz czujnik poziomowania, albo trzeba robić ponowną kalibracja świateł. Raczej nie ma wad tych świateł. Czujnik mógł się rozsypać, albo przewód gdzieś uszkodzić. Bez podania kodu błędu, to i tak wróżenie z fusów.
House Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2018 Odczytałem błędy. Jedyne w całym aucie to te związane ze światłami sypnęło jak prezentami pod choinką. Poniżej lista trzech błędów.
MarioMAX Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Czyli czujnik albo przewód czujnika. Czyli najlepiej wziąć multimetr i zmierzyć czy kabel nie przerwany, jak jest przejście to zmienić czujnik i kalibrować
House Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2018 Temat w zasadzie wyjaśniony. Uszkodził się ten plastik (jak zaznaczyłem na foto) i czujnik po prostu sobie "dynda" czy to przegubowe ramie występuje jako osobny element ? Ktoś może poratować numerem katalogowym ?
Rekomendowane odpowiedzi