Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Migająca sprężynka, check engine, cieknący olej w okolicach wtrysków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Audi A4 b8 z 2008r 2.0TDI 143KM. Mam następujące problemy. Cieknie olej z okolic wtrysków, byłem u mechanika i zostały wymienione oringi, uszczelka pod pokrywą zaworów i jakaś jeszcze Ale nie powiem juz dokładnie jaka. Problem nie ustal, nadal cieknie. Kolejny problem jest taki że na biegu jałowym jak pochodzi ok 10-15min czasami bo nie zawsze zaczyna migac kontrolka sprezynki auto wchodzi w tryb awaryjny po zgaszeniu i uruchomieniu ponownym problem znika, sytuacja dzieje się również czasami kiedy delikatnie ruszam z miejsca zazwyczaj na 1 biegu. Jeśli ruszę i się nie pojawi w trasie już tego nie robi. Kolejny problem jest taki że zaświeci się check engine mniej więcej co 300km. W czasie normalnej jazdy nagle się zaświeci i poza tym nic się nie dzieje z autem żadnych spadków mocy ani nic. Podłączyłem do komputera i mam tylko jeden błąd, zdjęcie wstawię w załączniku. Jakieś pomysły czy to wszystko jest powiązane czy to każda z tych usterek to osobne bez znaczenia dla siebie usterki?

20180102_213550-1008x567.jpg