Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czyszczenie przepływomierza 1.8t

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam  wyciągnąłem przepływomierz żeby go przeczyścić. Psikałem zmywaczem hamulcowym a taki nalot w tym miejscu zostaje pędzelkiem to przeczyścić  czy to miejsce nie jest istotne ?

26610697_1480158058769610_1268566595_o(1).jpg

Edytowane przez fenri95
Opublikowano

Po czyszczeniu przepływki która w sumie nie była aż tak brudna auto wiecej pali spalał benz tak ok 10.5 a teraz prawie 13l auto było mapowane przed czyszczeniem przepływki ona się ustawi jakoś sama czy trzeba ją adaptować ?

Opublikowano

W jakim celu bylo to czyszczenie, przeplywka zanizala? Robione byly logi dynamiczne? Moze lepiej zaczac od logow i sprawdzic co jest nie tak a nie robic jakies z d*py naprawy.

Wysłane z mojego HT50 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Chłopaki co robili mi mape uwzględniając że przepływka może być lekko przybrudzona. Kazali mi przeczyśćić że nie zaszkodzi. Pojeździłem chwile po mapie było ok znalazłem chwile wolnego czasu więc wyjąłem i przeczyściłem zmywaczem to wszystko.Co z tym zrobić pojeździć chwile i ona sama sie ustawi do tych parametrów ?

Edytowane przez fenri95
Opublikowano

Jak czyścić to tylko płynem bez dotykowo bo jak poczyścisz pędzelkiem to polecisz po nowy do sklepu.

Opublikowano

Wydaje się być ok auto pracuje równo spalanie gazu 11.5l troszkę mu zwiększyłem dawkę bo brakowało :) Przed i po czyszczeniu różnica nieodczuwalna bo nie była bardzo zabrudzona.