Jump to content
1 1
Marek9808

Nie przełącza się na gaz

Recommended Posts

Witam

Posiadam audi z silnikiem 1.8T AWT ma zainstalowana instlacje lpg stag300 od jakiegoś czasu gdy chcę uruchomić silnik na ciepłym przekręcając kluczyliem zaczyna piszczeć gaz i po uruchomieniu silnika jest to samo jak by gazu nie było mimo iż jest.

Nie wiem od czego zacząć

Pomóżcie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od podpięcia interfejsu


Było: A4 B5 Avant 137 KM i 300 Nm by WWE-TUNING

Jest: E46 320d Touring

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogł pasc czujnik ciśnienia lub jakaś nieszczelność w podciśnieniu 

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 9.01.2018 o 16:22, Magik123 napisał:

Mogł pasc czujnik ciśnienia lub jakaś nieszczelność w podciśnieniu 

Czujnik wymieniłem na nowy i nic nie pomogło

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 6.01.2018 o 22:54, artur100g napisał:

Od podpięcia interfejsu

Zaczeło się to zanim został podpięty interfejs

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 godziny temu, Marek9808 napisał:

Zaczeło się to zanim został podpięty interfejs

 

W poprzednim aucie miałem problem, że od razu po odpaleniu auto przełączało się na gaz. Niezależnie czy na dworze - 10 czy +30 stopni. Usterką okazała się najdroższa rzecz, czyli komputer gazu... Jednak wiadomo, zacznij od podstawowych rzeczy. U mnie woda dostała się do środka sterownika i wyjarało scieżki i taki dziwny objaw powstał...

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 20.01.2018 o 21:44, Marek9808 napisał:

Zaczeło się to zanim został podpięty interfejs

 

Koledze chodziło o to, żebyś podpiął interfejs. Zobacz jakie pokazuje ciśnienie gazu, czy nie ma błędów.

Edited by mszark

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 22.01.2018 o 14:23, mszark napisał:

Koledze chodziło o to, żebyś podpiął interfejs. Zobacz jakie pokazuje ciśnienie gazu, czy nie ma błędów.

Gazownik podpinając komputer stwierdził że ciśnienie jest bardzo dobre i układ jest sprawny

Powiedział mi również że podczas uruchamiania silnika prawdopodobnie jest za niskie natężenie prądu przez co nie chce sie załączyć gaz

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

na pewno chodziło mu o spadek napięcia podczas uruchamiania auta,ale ono nie ma nic wspólnego z tym,że nie przełącza na gaz,

jaki czujnik wymieniany,zobacz czy na wtryskach gazowych zapięte są wszystkie wtyczki,wyjmij na chwilę bezpiecznik z instalacji gazowej-nie bój się nic się nie stanie

Share this post


Link to post
Share on other sites

TEMAT ZAMKNIETY

USTERKA ZDIAGNOZOWANA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzisiaj pojawił się ten sam problem u mnie.

Możesz powiedzie co było przyczyną w Twoim przypadku?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Centralka pikała to już sama w sobie sygnalizowała jakiś błąd. Centralka od LPG działa tak samo jak ECU samochodu. Jak wykryje błąd to daje o tym znać. Jedynie jak może dać znać to pikać. Gorzej jak coś padnie ale niby działa - dla centralki. Miałem tak jak padł mi czujnik ciśnienia LPG. Stał na jednej wartości. Dla centralki wsio było ok - no bo sygnał przecież jest. A to że jest nieprawidłowy to już inna sprawa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
1 1

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...