lukilukasz Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Odpalanie na zimnym, czy to normalny odgłos przy obecnych temperaturach?
xpep21 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Mi odpala normalnie, nie mam takich „odgłosów” jak u Ciebie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tom s4 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Mi odpala normalnie, nie mam takich „odgłosów” jak u Ciebie Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMysle ze to pompa powietrza wtornego robi ten chalas. Sprawdz VAG-iem, prawdopodobnie nie drozny zawor. Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka
Tom s4 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Odpalanie na zimnym, czy to normalny odgłos przy obecnych temperaturach? Mysle ze to pompa powietrza wtornego robi ten chalas. Sprawdz VAG-iem, prawdopodobnie nie drozny zawor. Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka
lukilukasz Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2018 a jak vagiem moge to sprawdzic? mam vaga 5053, co w nim wpisac? jakie koszty naprawy(czy trzeba wyciagac silnik ?)
przem8 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Pytałeś o to samo w innym temacie i dostałeś podobną odpowiedź. Odłącz wtyczkę od pompy i zobaczysz czy to ona na zimnym hałasuje - najprostszy sposób. Jeśli to ona, nie wywala żadnego błędu od układu SAI to tak ma pracować.
lukilukasz Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2018 tylko nie wiem gdzie ona się znajduje....
Tom s4 Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 a jak vagiem moge to sprawdzic? mam vaga 5053, co w nim wpisac? jakie koszty naprawy(czy trzeba wyciagac silnik ?)Na zimnym silniku zalacza sie poma powietrza wtornego i podaje dodatkowe powietrze do katalizatorow. Ja mialem taki odglos w swojej s4 b6 po podlaczeniu VAG pokazalo Blad pompy powietrza wtornego- niedrozny zawor. Wlalem kilka razy srodek do czyszczenia ukladu paliwowego i katalizatorow i problem znikl. Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka
Tom s4 Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 tylko nie wiem gdzie ona się znajduje....Pompa jest po lewej stronie jak stoisz przed autem. Najlepszy dostep od dolu.Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi