macieek Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Witam wszystkich bardzo serdecznie Niedlugo po zakupie auta uslyszalem dziwne dzwieki po zgaszeniu silnika. Takie ciche chrobotanie i stukanie nieregularne. Z poczatku myslalem, ze to zmieniarka CD cos sobie tam przeklada płytki ale po dokladnym wsłuchaniu sie doszedlem do wniosku ze to gdzies z nawiewów srodkowych nad radiem. VAG nie wykrywa zadnych bledow które mogłbym powiązać z tematem poza: 00716 - Air recirculation Flap Positioning Motor (V113) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent Ten błąd pojawił sie ok 2 razy ale ostatnio cisza jest i nie wraca (vaguje samochod raz na 2-3tyg) Czy wy tez macie takie chrobotanio-stukanie w waszych niuniach? P.S Mam nadzieje, ze ten watek został umieszczony w odpowiednim dziale pozdrawiam
Kowal Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Może Ci się myszy zagnieździły A tak poważnie to też mam podobnie u siebie. Sam jestem ciekaw czy to normalne. Coś jakby się klima "wygaszała" po wyłączeniu silnika.
Bieniek Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zauwaz,ze taki dzwiek jest jak sterujesz czy nawiem ma byc na nogi,czy na szybe,czy na czesc srodkowa.Wydaje mi sie,ze uklad sie zamyka/przymyka,aby kurz lub inne nieczystosci nie dostawaly sie do samochodu.
macieek Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Opublikowano 3 Lutego 2009 No to pocieszyleś mnie troche ;P Z tymi myszami to znam taka historie - mianowicie koleżanka mojej kobitki miała mysz w klimie, strasznie smierdzialo z nawiewów co skłoniło jej meża do zajrzenia w te okolice i znalazł zdechla zasuszona mysz!
ilo Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Tak ma być, było omawiane nawet tutaj. To co słyszysz to są klapy od nawiewów
macieek Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Opublikowano 3 Lutego 2009 Zauwaz,ze taki dzwiek jest jak sterujesz czy nawiem ma byc na nogi,czy na szybe,czy na czesc srodkowa.Wydaje mi sie,ze uklad sie zamyka/przymyka,aby kurz lub inne nieczystosci nie dostawaly sie do samochodu. Czyli u ciebie też tak jest? W takim razie to musi być coś w tym rodzaju, ale te stuki potrafia trwać nawet kilka minut po zgaszeniu motoru i wyłączeniu zapłonu, dziwne troche :|[br]Dopisany: 03 Luty 2009, 10:36_________________________________________________ Tak ma być, było omawiane nawet tutaj. To co słyszysz to są klapy od nawiewów Ok w takim razie zamykam wątek. Dzieki za informacje
Rekomendowane odpowiedzi