Maciej94 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Witam, Jestem w trakcie swapa 2,5tdi na 1.9tdi, i mam mały problem z wiązką silnika, otóż jest jedna kostka inna w 2,5 niz w 1,9 (biała kostka, przy sterowniku silnika) I teraz pytanie jak to zrobić by wszystko to grało? W kostce od 1,9 mam 10 kabelków, a 2,5 15kabelków. Myślałem, aby polutować kable kolorami, ale niestety tylko 3 czy 4 kabelki pokrywają się kolorami, robił ktoś może już takiego swapa i jest w stanie mi pomóc, podpowiedzieć jak to zrobić? Posiada ktoś schemat elektryczny silnika tych kabelków pod ecu. *Trzeba czytać do czego dany dział jest: "Manuale - DIY - zrób to sam - W tym dziale znajdziesz poradniki, dzięki którym sam dokonasz napraw lub modyfikacji w swoim aucie." - wątek przeniesiony
MaTeo85 Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Bez schematów to raczej się nie obejdzie... jak chcesz te kable polaczyc na chybił trafił? Z jakiego silnika na jaki zmieniasz? Kody literowe daj lub numery sterownikow silnika starego i nowego 1
Maciej94 Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Opublikowano 6 Lutego 2018 16 godzin temu, MaTeo85 napisał: Bez schematów to raczej się nie obejdzie... jak chcesz te kable polaczyc na chybił trafił? Z jakiego silnika na jaki zmieniasz? Kody literowe daj lub numery sterownikow silnika starego i nowego Z 2,5 AKN 150KM na 1.9 AHU 90MK
MaTeo85 Opublikowano 6 Lutego 2018 Opublikowano 6 Lutego 2018 wrzucam oba schematy dla rocznika 1999. zobacz czy się pokrywają, a w ogóle to zainstaluj sobie program ELSA i tam będzie wszystko A4 B5 - AHU - MY1999.pdf A4 B5 - AKN - MY1999.pdf 1
Rekomendowane odpowiedzi