Jump to content
IGNORED

SPRZEDAM: A4 B8 2.7 v6 210KM450NM TDI 2009 bestia

Recommended Posts

Posted (edited)

Hej, jakis czas temu kupilem audi a4 b8 2.7 v6 tdi avant 2009 190KM z przebiegiem 199 000 i jak w przypadku poprzedniego autka (seat leon 2 fr 2007) tez zaczalem cos planowac, aktualnie troche powoli wykonuje wszystkie mody no ale jakos leci do przodu:)

Aktualnie zrobilem:

-Przyciemnianie wszystkich szyb (oprocz przedniej)

- Dystanse

- Wosk

- Zmiana koloru wszystkich chromów i przyciemnienie tylnych lamp (dwa razy, lampy przedlift i polift)

- Wymiana wszystkich swiatel w kabinie na LED

- Tylne lampy przedlift na polift z modulami semi-dynamic 

- Swiatla przeciwmgielne zolte na przeciwmgielne 6500k biale

- Kompletny serwis auta (ok. 10k pln)

- Grill / znaczki audi na czarno

- Oponki na zime nokiany 225/55/17

- Kompletny detailing zewnatrz/wewnatrz

Co chce zrobic:

- Czarna podsufitka

- Kierownica na 3ramienna

- Zmiana xenonow na bardziej biale (musza pasowac pod przeciwmgielne, ktore sa ultra mocne!!!)

- Chip (termin na 12 lutego)

- Zmiana dol tylnego zderzaka na s4 z wejsciami na 4 koncowki (jak ktos ma jakis link to poprosze)

- Usuniecie tlumika

- Wrzucenie 4 koncowek

- Felgi 18/19, czarne z jak najszersza i jak najciensza opona (jezeli ktos zna jakies fajne wymiary to mozna podsylac)

- Zmiana grilla

- Obnizenie

- Przedni grill na miod rs4

- Dopisze reszte jak tylko sobie przypomne:)

4v4j7pE.jpg

n2gJdHE.jpg

QLBFyDg.jpg

cS9jkBg.jpg

hW1No4G.jpg

vbLjq5e.jpg

hDPtvGJ.jpg

XfsBOAt.jpg

d92cj7B.jpg

jABCzPN.jpg

hVZ6lYy.jpg

Ro9dWS1.jpg

vFaHdND.jpg

iz4VHRn.jpg

wiem wiem, felga nie pasuje ;)

pozdrawiam

Edited by PatrykB8
Posted

Fajna buda i silnik :) grill zmieniłeś czy tylko pomalowales? 

• Upvote 1
Posted
40 minutes ago, wielik said:

Fajna buda i silnik :) grill zmieniłeś czy tylko pomalowales? 

Grill fabryczny, ze srebrnego obkleilismy na czarny - wyszło super;) W planach grill od s4 / rs4 ( zależy co podejdzie ). Pozdrawiam

Posted

Fajnie sobie z tym czarnuszkiem działasz , oby tak dalej :thumbup1: ja właśnie po zimie chce chromy zrobić na czarno (obwódki szyb + relingi). Jakie to mniej więcej u nich koszta jeśli to nie tajemnica.

Poza tym bezawaryjności i szerokości :wink:

• Upvote 1
Posted
1 hour ago, D4NTE said:

Fajnie sobie z tym czarnuszkiem działasz , oby tak dalej :thumbup1: ja właśnie po zimie chce chromy zrobić na czarno (obwódki szyb + relingi). Jakie to mniej więcej u nich koszta jeśli to nie tajemnica.

Poza tym bezawaryjności i szerokości :wink:

Hej! Wlasnie skonczylem przeglądać twoje 14 stron tematu ? Chromy na czarno robiła ich zaprzyjaźniona firma i z tego co pamietam całość ze znaczkami demontażem grilla itp ok 800 zł.. Mam pytanko do Ciebie, skad brałeś kierownice ? MEGA mi się podoba!:)

Posted
8 minut temu, PatrykB8 napisał:

Hej! Wlasnie skonczylem przeglądać twoje 14 stron tematu ? Chromy na czarno robiła ich zaprzyjaźniona firma i z tego co pamietam całość ze znaczkami demontażem grilla itp ok 800 zł.. Mam pytanko do Ciebie, skad brałeś kierownice ? MEGA mi się podoba!:)

;) kiera robiona przez chłopaka z forum guardian

Posted
18 minutes ago, D4NTE said:

;) kiera robiona przez chłopaka z forum guardian

Od niego tez kupowales? Bedzie mozliwosc przekladki poduszki z 4 ramiennej do tej twojej?

Posted
8 minut temu, PatrykB8 napisał:

Od niego tez kupowales? Bedzie mozliwosc przekladki poduszki z 4 ramiennej do tej twojej?

Poduszka jest poliftowa okrągła a kierownicę kupiłem od niego

Posted (edited)
On 1/22/2018 at 11:24 AM, D4NTE said:

Poduszka jest poliftowa okrągła a kierownicę kupiłem od niego

Hej, dzieki wielkie za odpowiedz, juz napisalem do niego wiadomosc:)

Edited by PatrykB8
Posted

Jutro moze bedzie juz czarna podsufitka, wrzuce zdjecia jak wszystko pojdzie dobrze :banan:

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Tlumik wyciety (nie brzmi totalnie jak diesel, bardziej jak benzyna.... ogolem brzmi super i pieknie, nie za glosno, nie za cicho, tak jak chcialem :banan:), podsufitka zrobiona na czarno wraz ze wszystkimi elementami no i wpadla kierownica od sline 3 ramienna z poduszka:)

WXmUi6Z.jpg

brWQVCS.jpg

m9Hvbrl.jpg

F8JyJJS.jpg

ck51LwY.jpg

ZKxlFqp.jpg

v5EvBGf.jpg

hPDUALp.jpg

Edited by PatrykB8
Posted (edited)
W dniu ‎2018‎-‎01‎-‎22 o 00:29, PatrykB8 napisał:

wiem wiem, felga nie pasuje ;)

Najlepsze 17" felgi Audi do B8 - szczególnie na zimówki.

Edited by granatowy
Posted
43 minutes ago, granatowy said:

Najlepsze 17" felgi Audi do B8 - szczególnie na zimówki.

Musze wytrzymac jakos do marca i zmieniam na letnie, moze nawet wczesniej;) Mysle o czarnych czarniutkich 19" 245 30 tylko nie do konca znam sie na tych ET itp wiec jakby ktos moglby cos doradzic to czekam na jakas odpowiedz ewentualnie prywatna wiadomosc;) Pozdro

Posted

Fajnie siadła kiera i podsufitka :thumbup1:

Dużo zabawy było z wymianą podsufitki?

Przemyśl jeszcze ''czarny czarniutki'' kolor felg, bo zgubisz ich wzór :whistling: może jakiś ciemny grafit? B)

pzdr!

Posted (edited)

No,no fajnie działasz , powodzenia w modach :thumbup1: . Ja też myślę o czarnych felgach, mam z S5 "19" czarne z polerowanym rantem . Na wiosnę zrobię przymiar to zobaczę jak to będzie na czarnym wyglądało.

Edited by mariusz36
Posted
6 hours ago, Veiru said:

Fajnie siadła kiera i podsufitka :thumbup1:

Dużo zabawy było z wymianą podsufitki?

Przemyśl jeszcze ''czarny czarniutki'' kolor felg, bo zgubisz ich wzór :whistling: może jakiś ciemny grafit? B)

pzdr!

Co do felg musze sie zastanowic.. masz racje;) Podsufitka.. z tego co wiem to kilka godzin zabawy w detailingu... ale na sto procent jestem pewny ze bylo warto.. pare dni jezdzilem bez podsufitki i lusterka wstecznego ale bylo warto.. aktualnie w dotyku jest taka mega mila... zupelnie inny material, duzo lepszy - wszystko na plus!

Mariusz odzywaj sie jak wyszlo, jestem ciekawy efektow!:)

Pozdro

Posted

Części z podsufitki , plastiki malowane były ?

Posted
No,no fajnie działasz , powodzenia w modach [emoji106]1: . Ja też myślę o czarnych felgach, mam z S5 "19" czarne z polerownym rantem . Na wiosnę zrobię przymiar to zobaczę jak to będzie na czarnym wyglądało.
Też jestem za tym, że jak czarne to tylko z rantem, powiększa felgę wizualnie i super wygląda niezależnie od wzoru.ee52e66681a252d7afbe93c9df342658.jpg

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

Posted

tak maciek były pomalowane plastiki a podsufitka na nowo oklejona...

jak wezmę czarne felgi z rantem srebrnym to raczej do niczego mi to nie będzie pasowało nie mam żadnych srebrnych elementów na aucie:/

Posted

a może czarne z czerwonym rantem i do tego czerwone zaciski s4/s5 ??;) co myślicie