Jump to content
IGNORED

Doświetlanie zakrętów - LED?

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś z Was wymieniał żarówkę doświetlania zakrętów (w lampie biksenon) na LEDową? Chciałem zakupić takie jak poniżej ale nie wiem czy się zmieszczą :/

http://allegro.pl/zarowka-led-h11-h8-h9-h16-dc9v-32v-can-72w-8000lm-i6979563399.html

Posted (edited)

Ja wymienialem , Tam ogólnie jest mało miejsca żeby wyjąć. nie zmieści się..20180128_142311.png

Edited by MaciekPL
Posted

Wrzucilem je w przeciwmgielne, 6500k - sa super:)

Posted
47 minut temu, PatrykB8 napisał:

Wrzucilem je w przeciwmgielne, 6500k - sa super:)

Czy przy doświetlaniu zakrętów w przeciwmgielnych one coś lepiej doświetlają?

Posted
Just now, Krzy0 said:

Czy przy doświetlaniu zakrętów w przeciwmgielnych one coś lepiej doświetlają?

http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Audi-A4-B8-Swiatla-Przeciwmglowe-LED-H8-H11-35W-OPTICON-12V-DC-4000lm-6500K-zestaw-2-sztuki/3493

tych dokladnie uzywam..

na poprzednich zoltych nie bylo kompletnie roznicy jadac w nocy nieoswietlona droga... przy tych przeciwmgielnych widzisz wszystko nawet jezeli wylaczysz zwykle swiatla... przed oczami masz panorame nie zaleznie od tego jak jest ciemno i jaka jest mgla.. osobiscie uwielbiam te swiatelka.... znajomy ktoremu polecilem rowniez nigdy nie zamierza ich zmieniac;)

Posted
W dniu 30.01.2018 o 15:28, PatrykB8 napisał:

http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Audi-A4-B8-Swiatla-Przeciwmglowe-LED-H8-H11-35W-OPTICON-12V-DC-4000lm-6500K-zestaw-2-sztuki/3493

tych dokladnie uzywam..

na poprzednich zoltych nie bylo kompletnie roznicy jadac w nocy nieoswietlona droga... przy tych przeciwmgielnych widzisz wszystko nawet jezeli wylaczysz zwykle swiatla... przed oczami masz panorame nie zaleznie od tego jak jest ciemno i jaka jest mgla.. osobiscie uwielbiam te swiatelka.... znajomy ktoremu polecilem rowniez nigdy nie zamierza ich zmieniac;)

Te już kupiłem do przeciwmglowych :) dają ładnie. Do doświetlania zakrętów kupię coś mniejszego z osobnymi rezystorami żeby nie wywalalo błędu. 

• 2 weeks later...
Posted

Mam pytanko. Normalna zarówka w halogenie przeciwmgielnym przy włączonej funkcji doświetlania zapala się powoli po czym powoli gaśnie. Czy stosując LED jest tak samo, czy może jest tak ze zapala od razu na 100% bez tego efektu?

Posted
9 godzin temu, vex87 napisał:

Mam pytanko. Normalna zarówka w halogenie przeciwmgielnym przy włączonej funkcji doświetlania zapala się powoli po czym powoli gaśnie. Czy stosując LED jest tak samo, czy może jest tak ze zapala od razu na 100% bez tego efektu?

Mam takie żarówki. Zapala się powoli i również powoli przygasa. Tak więc jest gutt

Posted
Godzinę temu, Kajrol napisał:

Mam takie żarówki. Zapala się powoli i również powoli przygasa. Tak więc jest gutt

Dzieki :)

Posted

Orientujecie się czy żarówki przeciwmgłowe LED pasują zarówno do przedlifta jak i polifta?

Posted

Myślę że w polifcie też idą h8 tak więc bez problemu. Najlepiej zobacz jaki typ żarówki bd miał w polifcie. 

Posted

Nie chodzi o typ żarówki tylko czy fizycznie ze względu na wielkość mieszczą się.

Posted

Ta żarówka ledowa jest prawie identycznie rozmiarem jak zwykła. Tak więc zmieści się napewno :)

Posted
13 godzin temu, Telefonicz napisał:

Nie chodzi o typ żarówki tylko czy fizycznie ze względu na wielkość mieszczą się.

Mieści się w polifcie, sprawdzone. Mam u siebie i świeci elegancko. Wymiana banalnie prosta.

• Upvote 1
Posted
47 minut temu, Stn napisał:

Mieści się w polifcie, sprawdzone. Mam u siebie i świeci elegancko. Wymiana banalnie prosta.

Dzięki, już kupuję ;)

• 4 weeks later...
Posted

Panowie, a nie ma przypału na badaniu technicznym z tymi ledami? :bag:

Posted (edited)

Te żarówki nie będą błędem świecić?

Zamówiłem założyłem jest dobrze :)

Edited by Maesc4
  • 5 months later...
Posted
W dniu 14.03.2018 o 07:11, Veiru napisał:

Panowie, a nie ma przypału na badaniu technicznym z tymi ledami? :bag:

bardzo mocne, ale u mnie się nie czepiali przy przeglądzie.