Kukis Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 Czy ktoś z zebranych tu posiadaczy A4 miał problem z poduszką przedniego amortyzatora? Jakie objawy wskazują na jej zużycie? Większość twierdzi, że w "wielowahaczu" poduszka się wogóle nie psuje, gdyż nie ma łożyska skrętnego, ale proszę o wypowiedź posiadaczy A4, którzy z jakiegoś powodu mieli styczność z tym problemem. Walczę z lekkim pukaniem lewego koła na małych, licznych nierównościach. Hałas podobny do dźwięku zużytego stabilizatora, lecz to 100% nie on.
ALBINEK Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 A może łącznik stabilizatora daje takie stuki?
Kukis Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Opublikowano 5 Lutego 2009 Napewno to nie łącznik stabilizatora, gumy stabilizatora też nie. Początkowo też obstawiałem stabilizator, ale jestem pewien, że to coś innego, gdyż robiłem eksperyment: całkowity demontaż drążka stabilizatora i niestety bez niego też pukało w lewym kole.
ALBINEK Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 Może amortyzator,sprawdż i porównaj obie strony jaki mają procent.Sprężyna jest ok?Zobacz jeszcze czy nakrętka od amortyzatora ta na górze jest dobrze dokręcona.
Cysiu Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 guma to nie jest na 99 % ja wymieniałem amorki i były gumy ori a a4 jest z 96 gumy jak nowe a może któryś wahacz
Labiel Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Hmy, a według ETKI w poduszce tej jest łożysko. Wczoraj chciałem to rozebrać bo mam dziwne trzeszczenie w prawym kole przy skręcie kierownicą (tylko kiedy auto stoi na kołach, na lewarku nic nie słychać). Podejrzewam więc to łożysko. Niestety nie zdołałem odkręcić tych dwóch wahaczy i tu od razu pytanie, czy mają one w swoich główkach wyżłobienie na śrubę która ja zaciska czy można je wyjąć bez wyciągania tej śruby?
Radziu Audi A4 Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Wahacze górne mają wyżłobienie( takie rowki) w swoich trzpieniach gdzie wchodzi śróba która je zaciska. Musisz jakoś wybić tą sróbę bo inaczej nic nie zrobisz, albo rozwalisz całą kolumnę. pozdrawiam
pawel1985 Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Walczę z lekkim pukaniem lewego koła na małych, licznych nierównościach. Hałas podobny do dźwięku zużytego stabilizatora, lecz to 100% nie on. ja dokładnie walcze z tym samym ale jak przejeżdżam przez tzw.policjanta , słyszę takie delikatnie dobicie i specyficzny tak jakby syczenie raczej specyficzne dla pracy amortyzatora i myślę ze to będzie jego wina, sprawdź amorki
Elber Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 ja również mam podobny problem jak kolega "Kukis" z tym że umie te delikatne stuki dobiegają z prawej strony , łącznik niedawno wymieniany ,ogólnie wszystko sprawdzone i wszystkie elementy ok ale nie wiem co moze być przyczyną stuków
Cysiu Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 ja miałem łączniki do wymiany więc niemam pojecia co moze byc u ciebie
Labiel Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 Wahacze górne mają wyżłobienie( takie rowki) w swoich trzpieniach gdzie wchodzi śróba która je zaciska. Musisz jakoś wybić tą sróbę bo inaczej nic nie zrobisz, albo rozwalisz całą kolumnę. pozdrawiam Dzięki wielkie. Właśnie o to mi chodziło.
Rekomendowane odpowiedzi