Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Akcja serwisowa KLIMATYZACJI A4 B8 LIFT 2012-2015 80C5 80C6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy orientujecie się, jak głęboka jest ingerencja przy wymianie tego elementu, czy ktoś spotkał się z jakimiś negatywnymi skutkami po tej wymianie.

Opublikowano

Robiłem w Kaliszu wszystko Ok .

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czy rozwala mi kodowanie lamp, czujników w trakcie tej akcji serwisowej?

Opublikowano
W dniu 27.02.2019 o 10:04, lcu napisał(a):

Czy rozwala mi kodowanie lamp, czujników w trakcie tej akcji serwisowej?

Nic Ci nie rozwalą. Wymienią Ci podgrzewacz i wgrają nowy soft do klimy. W BCM nie będą grzebać. Powiedz żeby nie robili porównania online.

Edytowane przez Muskel1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok, jeszcze jedna rzecz jestem po akcji czy w trakcie tej usługi muszą sciągnąć ten srebrny dekor z deski rozdzielczej co nachodzi na zegary - prędkościomierz?

Opublikowano
3 godziny temu, lcu napisał:

Ok, jeszcze jedna rzecz jestem po akcji czy w trakcie tej usługi muszą sciągnąć ten srebrny dekor z deski rozdzielczej co nachodzi na zegary - prędkościomierz?

W trakcie akcji nie powinni dotknąć ramki wokół zegarów, jeśli o to Ci chodzi. Wymieniana jest nagrzewnica, robi się to od strony schowka, po jego wcześniejszym demontażu.

Opublikowano

No to nie wiem, bo mam wrazenie ze sciagali bo jest zle zalozona ? nachodzi na zegary tam gdzie masz przycisk reset od kilometrow :)

A nie mam łyżek żeby to podważyć :) 

Edytowane przez lcu

Opublikowano

Zapytaj ich o to, jak Ci coś przy zegarach grzebali to niech poprawią to jak trzeba. Dziwne, że po tej akcji serwisowej masz coś takiego.

• 1 rok później...
Opublikowano

Powie mi ktoś czy to już jest ta poprawiona elektryczna nagrzewnica? 

20200717_164159.jpg

20200717_164230.jpg

Opublikowano

2018r powinna już być ta poprawiona wersja. Zrób zdjęcie miejsca, w którym kable wchodzą w nagrzewnice bo to był ten problem z nimi. Tam był przy masie zły styk i to prowadziło do grzania sie w tamtym miejscu i topienia kabla i plastiku.

Opublikowano
1 minutę temu, Muskel1 napisał:

2018r powinna już być ta poprawiona wersja. Zrób zdjęcie miejsca, w którym kable wchodzą w nagrzewnice bo to był ten problem z nimi. Tam był przy masie zły styk i to prowadziło do grzania sie w tamtym miejscu i topienia kabla i plastiku.

Właśnie nie wiedziałem czy to 2018 czy 2014 ?

Foto mam tylko takie, samochód już złożony ale jak będzie okazja to sprawdzę i cyknę foto 

20200717_164236.jpg

Opublikowano

14 lipiec 2018 na naklejce.

20200717_194855.jpg

Opublikowano
Teraz, Muskel1 napisał:

14 lipiec 2018 na naklejce.

20200717_194855.jpg

Dobra, zgadza się ja patrzyłem na 14.07.18 i nie wiedziałem które to rok ?

Opublikowano

No na górze to samo pisze tyle że miesiąc oznaczony cyfrą:wink:

Produkcja na trzy zmiany i to w sobotę bo jeszcze godzina 20:06 widnieje:grin:

Edytowane przez Muskel1

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Orientuję się ktoś jak można szybo sprawdzić czy owa nagrzewnica jest sprawna ? Ona zawsze dogrzewa czy dopiero poniżej jakieś temperatury ? Dopóki silnik się nie nagrzeje w aucie zima .

Opublikowano

Musisz zaznaczyć w menu jak masz mmi że automatycznie albo wyłączyć. Czy nagrzewnica będzie uruchomiona decyduje o tym ustawiona temp. na klimatroniku i temperatury zewnętrzna. VCDSem można na pewno w blokach pomiarowych klimy zobaczyć czy jest aktualnie aktywna czy nie. Gdyby była uszkodzona pewnie miałbyś błąd w klimatroniku zapisany. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
7 godzin temu, Muskel1 napisał:

Musisz zaznaczyć w menu jak masz mmi że automatycznie albo wyłączyć. Czy nagrzewnica będzie uruchomiona decyduje o tym ustawiona temp. na klimatroniku i temperatury zewnętrzna jak i płynu chłodniczego. VCDSem można na pewno w blokach pomiarowychvklimy zobaczyć czy jest aktualnie aktywna czy nie. Gdyby była uszkodzona pewnie miałbyś błąd w klimatroniku zapisany. 

Tak mam ustawione na Auto,pomimo tego w aucie jest zimno do póki silnik nie osiągnie 90°C. Podłączyłem vcds i próbowałem zrobić nastawy podstawowe,  niestety nie dałem rady. Ktoś podpowie co robię nie tak(zamiescilem filmik) ? Jak szukac w blokach pomiarowych informacji o ewentualnej awarii tej nagrzewnicy ?

Opublikowano

Ponizej...

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

W platformie B8 użwamy rozszerzonych bloków pomiarowych.

Nagrzewnica elektryczna załącza się do temp. zew. 10 stopni.

Musisz uruchomić silnik, podpinasz vcds i wchodzisz w sterownik klimy 08. Następnie rozszerzone bloki pomiarowe. Otworzy Ci się po prawej stronie okienko z listą wszystkich dostepnych bloków pomiarowych, które można monitorować. U samej góry masz pasek wyszukiwania, możesz wpisac tam dana nazwę, której szukasz lub nr. bloku. Nagrzewnica to Luftzusatzheizung (nie wiem czy w Twojej wersji będzie to przetłumaczone na angielski). Jest to blok pomiarowy 047-1

Wyszukaj go i obserwuj czy zmieni się wartość gdy na MMI aktywujesz lub deaktywujesz nagrzewnicę.

Podobnie wyszukujesz silniczki sterujące klapami temperatur V159 i V158.

Bild 1.jpg

Bild 2.jpg

Bild 3.jpg

Bild 4.jpg

Bild 5.jpg

Bild 6.jpg

Edytowane przez Muskel1

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

będe jeszcze mógl skorzystać z akcji serwisowej ?

a4 b8 lift 2013r zauważyłem że auto dopiero grzeje po 6 km , caly czas leci zimne powietrze