Muskel1 Opublikowano 10 Października 2022 Opublikowano 10 Października 2022 (edytowane) Dodatkowo aby nagrzewnica uruchomiła się, temp. zewn. nie może być wyższa niż +10 °C oraz funkcja dogrzewania musi być aktywowana w MMI. Silnik musi oczywiście także pracować. Edytowane 10 Października 2022 przez Muskel1
Muskel1 Opublikowano 11 Października 2022 Opublikowano 11 Października 2022 (edytowane) Miałem dzisiaj podpiętego B8 z klimą jednostrefową ale benzyniak nie diesel i nie miał nagrzewnicy, dlatego w bloku pomiarowym (grupa 47) pisało "niedostępny". U Ciebie pokazuje 0 ponieważ tak jak pisałem, na zewnątrz temperatura nie może przekraczać +10 °C. Edytowane 11 Października 2022 przez Muskel1
redrex Opublikowano 1 Grudnia 2022 Opublikowano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Zimno się zrobiło i znowu porobiłem parę testów. Odpaliłem auto na postoju, temperatura na zewnątrz 1stopień. VCDS w grupie 47 pokazał 2 - czyli nagrzewnica teoretycznie załączona. Niestety siedziałem 15min i dalej zimne powietrze - AC włączone, obieg wewnętrzny, temp max, nawiew na 4. Dodatkowo temperatura silnika po 15min tez nie wzrosła. Dopiero po przejechaniu jakiś 5km w miesicie kreska poszła cos w okolice 80stopni. Termostaty do wymiany? Co myślicie w ogóle o czyszczeniu całego układu - są jakieś wlewki typu K2 RADIATOR FLUSH Robić cos takiego przy okazji wymiany termostatów? PS. Może mi ktoś wskazać położenia bezpiecznika od nagrzewnicy? Na schematach znalazłem tylko „9 Ogrzewanie dodatkowe r 5A” od strony pasażera w strefie A. Ale 5A to raczej nie to... Edytowane 5 Grudnia 2022 przez redrex
Rekomendowane odpowiedzi