Mateusz Magda Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 Tak jak w tytule posiadam Audi A4 B7 i problem polega na tym że jak właczę światła pozycyjne bądź mijania to żarówka postojowa/stopu (tylna lampa) ledwo co się tli i po chwili gaśnie. ? Wymieniłem żarówki i nic nie dało. Może ktoś miał taki sam problem bądź zna przyczynę i rozwiązanie. Dodam że lekko skacze minimalnie napięcie co widać po żarówce, że raz świeci się mocniej a raz słabiej ?
Mateusz Magda Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Opublikowano 14 Lutego 2018 Teraz, Mateusz Magda napisał: Tak jak w tytule posiadam Audi A4 B7 i problem polega na tym że jak właczę światła pozycyjne bądź mijania to żarówka postojowa/stopu (tylna lampa) ledwo co się tli i po chwili gaśnie. ? Wymieniłem żarówki i nic nie dało. Może ktoś miał taki sam problem bądź zna przyczynę i rozwiązanie. Dodam że lekko skacze minimalnie napięcie co widać po żarówce, że raz świeci się mocniej a raz słabiej
jacek70 Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 Słaba masa - czyli połączenie minus z metalową częścią lampy.
Philips_FP Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) 13 godzin temu, jacek70 napisał: Słaba masa - czyli połączenie minus z metalową częścią lampy. Dokładnie, miałem podobnie, z czasem zaczęło wywalać błąd o przepalonej żarówce. U mnie okazało się, że pin od masy w kostce jest całkowicie wypalony. Z racji, że musiałem naprawić to praktycznie od razu, zrobiłem obejście kostki przez otwór w pokrywie i przylutowałem bezpośrednio do szyny masy. Jak wiadomo prowizoryczne rozwiązania wytrzymują najdłużej, więc jeżdżę tak już parę miesięcy. Brak cyrkulacji powietrza wewnątrz lampy = wilgoć, ale póki co nie ma problemów. Koszt operacji = 0,80 zł Edytowane 15 Lutego 2018 przez Philips_FP
TomekTdi Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 Od siebie dodam ,że to coraz powszechniejsza usterka w naszych B7 która wychodzi po paru latach. Pierwsza rzeczy przy przygasających lampach lub komunkacie na FIS'ie o spalonym kierunkowskazu który de facto po włączeniu manetką jest to właśnie jak koledzy wyżej napisali słaba masa w obudowie tylnej lampy lub we wtyczce.
Mateusz Magda Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Opublikowano 16 Lutego 2018 Dzięki Panowie za pomoc;)
Rekomendowane odpowiedzi