maniak66 Opublikowano 9 Marca 2007 Opublikowano 9 Marca 2007 Witam wciąż zapalała mi się kontrolka układu hamulcowego-tzn. gdy wjechałem na dziure albo gdy podczas jazdy gwałtownie skręcałem kierownicą. Zdjełem koła i patrze że klocki w opłakanym stanie i tarcza też nie ciekawa!!oddałem auto do mechanika, zmienił mi tarcze i klocki przód koszt -510zł, płyn jest na max. no i ku memu zdziwieniu gdy wjade na dziurę kontrolka się znów zapala!!co to może być??pomoże ktoś??
mokom69 Opublikowano 9 Marca 2007 Opublikowano 9 Marca 2007 o cholera to masz dziwnie bo jak mi sie tak zapalalo to wymienilem klocki przod i tyl i jeszcze zacisk na tylnym lewym kole i od czasu wymiany nic juz mi sie niezapala.Moze podjedz na komputer.
areckid Opublikowano 9 Marca 2007 Opublikowano 9 Marca 2007 Moze uszkodzony czujnik zuzycia klockow, albo przewod dochodzacy do niego.
seeker76 Opublikowano 9 Marca 2007 Opublikowano 9 Marca 2007 Mi sie zapalalo, jak mialem malo plynu chlodniczego... szczegolnie zaswiecala sie przy ostrzejszych zakretach.... sprawdz....
areckid Opublikowano 10 Marca 2007 Opublikowano 10 Marca 2007 Mi sie zapalalo, jak mialem malo plynu chlodniczego... kontrolka układu hamulcowego ?? Dziwne troche.
maniak66 Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Opublikowano 13 Marca 2007 a Więc klocki i tarcze wymieniłem na nowe!!a kontrolka zapala się coraz częściej każdy zakręt każdy dołek każda górka!! czy ktoś może mi powiedzieć!!!!jaka może być tego przyczyna za co odpowiada ta kontrolka!! płyn hamulcowy jest na poziomie max!!więc co jest grane czy tak kontrolka odpowiada za coś więcej niż klocki i płyn!!??czy to poprostu złykłe zwarcie na kablu?? pomoże ktoś?
Gość spedyt Opublikowano 13 Marca 2007 Opublikowano 13 Marca 2007 czy to poprostu złykłe zwarcie na kablu?? Bardzo możliwe, rada posprawdzaj przy klockach i przy zbiorniczku
maniak66 Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Opublikowano 14 Marca 2007 czyli koledzy jeśli mam klocki, tarcze i płyn sprawne na maxa nie musze się niczego obawiać?>??
Rekomendowane odpowiedzi