Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Miganie kontrolki świec żarowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ,

mam problem z moim A4b5 2001 1.9 tdi ajm. Od 3 dni miga mi kontrolka od świec żarowych , po odpaleniu samochodu zapala się po około 20 sekundach. Czyta błąd czujnika stop , stopy działają , przekaźniki sprawdzone , bezpieczniki tez, podmienialem czujnik na nowy Niesety tez bez skutku. Dzisiaj zakupiłem vaga , lecz jestem zielony w temacie. Jakie logi zrobić , żeby można było coś zdiagnozować ? 

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Sprawdz błędy w grupie 01 czyli silnik

Opublikowano
  • Autor

Wyskakuje taki błąd 16955 - Brake Switch (F): Implausible Signal
P0571 - 35-00 -

w kanale 6 sprawdziłem i po naciśnięciu stop wartości się zmieniają również .

Opublikowano

Błąd mówi o awarii czujnika stopu-awaria w obwodzie- więc go wymień,to że wartości zmieniają się to wcale nie znaczy że jest dobry

Opublikowano
  • Autor

Wymieniałem na nowy , lecz było tak samo ...

Opublikowano

żarówki od stopu sprawne

Opublikowano
  • Autor

Sprawne , wszystko swieci 

Opublikowano

Sprawdz jeszcze kolego czy np.bez włączonych świateł też bedzie ten błąd a potem na włączonych

Opublikowano
  • Autor

Kolego błąd wywala na wyłączonych i włączonych również ... nie mam już pomysłu  co może jeszcze oznaczać miganie tej kontrolki ....

Opublikowano
3 hours ago, salamon said:

Sprawdz jeszcze kolego czy np.bez włączonych świateł też bedzie ten błąd a potem na włączonych

Ma to jakieś znaczenie?

3 minutes ago, Mati1606 said:

Kolego błąd wywala na wyłączonych i włączonych również ... nie mam już pomysłu  co może jeszcze oznaczać miganie tej kontrolki ....

Masz hak? Bo może ktoś grzebał w wiązce i teraz coś padło.
W Vagu da sie sprawdzić przełącznik stopu, gdzieś było na forum o tym, albo googlaj  "vag czujnik stop" i znajdziesz objaśnienie cyfr ""111/000".

Opublikowano

U mnie czasem blokuje się immobilizer i wówczas kontrolka świec miga zanim nie usunie się błędu. Nie wiem czy w tym przypadku będzie podobnie, ale spróbuj usunąć błędy i sprawdź czy przestanie migać.

Opublikowano
  • Autor

Haka nie ma , czyli wejść w immo i szukać błędów ? Bo żadnych przy teście nie pokazalo

Opublikowano

Immobilizer nie ma nic do rzeczy, podałem to tylko jako przykład z mojego doświadczenia z tą kontrolką, która najwyraźniej jest czymś w rodzaju check engine :)

Opublikowano

Kontrolka świec miga gdy jest problem z czujnikiem stopu, problem z osprzętem sinika (ale nie wszystkie błędy czujników są tak informowane) np. pompą paliwa
Leć wszystkie sterowniki po kolei, jak miga ta kontrolka to w którymś że sterowników musi być zapisany błąd.

Arek, lekarstwem na immo jest przylutowanie przewodów do pinów pętli stacyjki.
Sam z tym walczyłem, po zlutowaniu owych przewodów już spokój od ponad dwóch lat.

Wysłane z OP3T

Opublikowano
40 minut temu, Hezen napisał:

Kontrolka świec miga gdy jest problem z czujnikiem stopu, problem z osprzętem sinika (ale nie wszystkie błędy czujników są tak informowane) np. pompą paliwa
Leć wszystkie sterowniki po kolei, jak miga ta kontrolka to w którymś że sterowników musi być zapisany błąd.

Sam z tym walczyłem, po zlutowaniu owych przewodów już spokój od ponad dwóch lat.

Wysłane z OP3T

Dzięki za radę. Na pewno w końcu się za to wezmę, ale na razie i tak nie mam powodów do narzekań bo zdarza mi się to tylko raz lub dwa razy na dobrych kilka miesięcy :)

Opublikowano
W dniu 16.02.2018 o 19:48, Hezen napisał:

Wysłane z OP3T

Ja tam piny podgiąłem i już z 2 rok spokój. A ile sie czasem nawkurwiałem, stoisz na cpnie, ludzie czekają, a tu uj. Odpalasz - gaśnie...