Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Problem z temperaturą silnika po wymianie czujnika temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczów moze ktos doradzi na mój problem auto a4 1.8 ADR 125km 95r

problem temperatura silnika 60 stopni czasami 70 dzis skatowalem go na postoju po 20-30min zrobiło sie 90 w trasie i w miescie nigdy jescze nie mialem wyzszej temp (auto od 3 tyg) dzis wymieniłem czujnik temp i jestem bardzo zly bo na darmo wydalem 100zl (bo tyle na miejscu w sklepie w Lublinie na allegro to sa zamienniki nawet po 30 zl widziałem ) no i nadal to samo co dalej ? czyzby to termostat ? rury sie nagrzewaja chłodnica tez przed wymiana chciałem sie doradzic moze cos innego jest przyczyna .Pozdrawiam

Opublikowano

no to kolego termostat

Opublikowano

termostat do wymiany było trzeba użyć funkcji :szukaj: a potem cokolwiek wymieniać :naughty:

Opublikowano

no tak bylo uzyc opcji szukaj tylko zaufałem innym niby bardziej doswiadczonym jezdziłem i pytałem niby mechaników w Lublinie kazdy gdzie byłem ze czujnik i ... wyjdzie tak jak myslałem ja samouk co sie na oplach uczył (ale wkoncu zmienił marke na najlepsza) i wy koledzy z forum (za rady wszystkim dziekuje) ze termostat wymienie i po problemie kolejne stówa pewnie jak nie lepiej za termostat i pytanie czy tu cały? czy tylko wkład mozna wymienic? . No i jutro przy okazji zaloże stary czujnik bo tam oryginal audi a nie zamiennik skoro to termo to na co na zamienniku jezdzic (jescze za 100zł to boli a zwrot nie realny) WSZYSTKICH SERDECZNIE POZDRAWIAM

Opublikowano

zamiennik za 100zł :kox:

termostat ori kup w ASO

Opublikowano

Witam.Ja również miałem ten sam problem co ty , udało mi się to zrobić.Zakupiłem termostat Wahlera sam wkład bez obudowy kosztował 70zł+ kupiłem 3 litry płynu koncentrat febiego i rozrobiłem go z wodą destylowaną 1do1.(płyn ten smaruje pompę wody)nie żadne petrygo.I wszystko dziąła po 3km mam 90 stopni.Teraz zobaczę spalanie.POZDRAWIAM

Opublikowano

Witam wyminiłem wiec termostat i niby jest ok po gdzies 5min jazdy jest temp 90 no 91 stopni i tak trzyma problem ze chodz stałem dluzej to nic wiecej 100 stopni czy nawet 95 mam wiec nastepne pytanie bo ta rura od termostatu co idzie jest zimnawa a ta na górze przy chłodnicy goroca czy tak powinna byc? czy moze termostat uszkodzony nie otwiera ? a co do kolegi co pisał o płynie ja zalewam Prestone

Opublikowano

Masz usuniętą awarię, nie szukaj dziury w całym. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...