quality-q1 Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam klubowiczów moze ktos doradzi na mój problem auto a4 1.8 ADR 125km 95r problem temperatura silnika 60 stopni czasami 70 dzis skatowalem go na postoju po 20-30min zrobiło sie 90 w trasie i w miescie nigdy jescze nie mialem wyzszej temp (auto od 3 tyg) dzis wymieniłem czujnik temp i jestem bardzo zly bo na darmo wydalem 100zl (bo tyle na miejscu w sklepie w Lublinie na allegro to sa zamienniki nawet po 30 zl widziałem ) no i nadal to samo co dalej ? czyzby to termostat ? rury sie nagrzewaja chłodnica tez przed wymiana chciałem sie doradzic moze cos innego jest przyczyna .Pozdrawiam
wustyle Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 no to kolego termostat raczej napewno termostat
wojtekce Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 termostat do wymiany było trzeba użyć funkcji a potem cokolwiek wymieniać
quality-q1 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Opublikowano 5 Lutego 2009 no tak bylo uzyc opcji szukaj tylko zaufałem innym niby bardziej doswiadczonym jezdziłem i pytałem niby mechaników w Lublinie kazdy gdzie byłem ze czujnik i ... wyjdzie tak jak myslałem ja samouk co sie na oplach uczył (ale wkoncu zmienił marke na najlepsza) i wy koledzy z forum (za rady wszystkim dziekuje) ze termostat wymienie i po problemie kolejne stówa pewnie jak nie lepiej za termostat i pytanie czy tu cały? czy tylko wkład mozna wymienic? . No i jutro przy okazji zaloże stary czujnik bo tam oryginal audi a nie zamiennik skoro to termo to na co na zamienniku jezdzic (jescze za 100zł to boli a zwrot nie realny) WSZYSTKICH SERDECZNIE POZDRAWIAM
kurak83 Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam.Ja również miałem ten sam problem co ty , udało mi się to zrobić.Zakupiłem termostat Wahlera sam wkład bez obudowy kosztował 70zł+ kupiłem 3 litry płynu koncentrat febiego i rozrobiłem go z wodą destylowaną 1do1.(płyn ten smaruje pompę wody)nie żadne petrygo.I wszystko dziąła po 3km mam 90 stopni.Teraz zobaczę spalanie.POZDRAWIAM
quality-q1 Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Opublikowano 13 Lutego 2009 Witam wyminiłem wiec termostat i niby jest ok po gdzies 5min jazdy jest temp 90 no 91 stopni i tak trzyma problem ze chodz stałem dluzej to nic wiecej 100 stopni czy nawet 95 mam wiec nastepne pytanie bo ta rura od termostatu co idzie jest zimnawa a ta na górze przy chłodnicy goroca czy tak powinna byc? czy moze termostat uszkodzony nie otwiera ? a co do kolegi co pisał o płynie ja zalewam Prestone
mirek s Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 Masz usuniętą awarię, nie szukaj dziury w całym.
quality-q1 Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Opublikowano 15 Lutego 2009 mirek s - masz racje jest gitara Pozdrawiam Wszystkich dzieki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi