noxes Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Przekopalem wszystko i nic nie znalazłem. Problem polega na tym że nie można odpalić silnika. Wcześniej na zimnym bardzo ciężko ale jakoś odoalal, teraz nic. - błędów brak - czujnik pokazuje prawdziwą temp płynu - świece zalewa - iskra jest - rozrząd na pasku ok. - czujnik halla Nowy - czujnik położenia wałka sprawny. - kompresja 12bar Kręci niby chce załapać ale na checiach się kończy. Gdzie szukać przyczyny? Już nie mam pomysłu.
Adrian1727 Opublikowano 20 Lutego 2018 Opublikowano 20 Lutego 2018 Sprawdź wtryski PB czy dobrze rozpraszają paliwo. Skoro świece zalewa to może "za słaba" iskra i świece do wymiany ? Niedawno spotkałem się z takim problemem w A3 1.8 ciężko paliła, błędów brak, po wymianie świec jak ręką odjął. Jak dawno wymieniałeś świece to wymień na nowe. Skąd wiesz że czujnik temp pokazuje temperaturę prawidłowo jak nie możesz odpalić auta ? To że wcześniej pokazywał to swoją drogą. Kiedyś padł mi czujnik temp to za cholerę auta odpalić nie szło, kręć do woli i tak nic, odpalić można "awaryjnie" odczepiając 4 pinową kostkę od czujnika temp chwilkę trzeba pokręcić rozrusznikiem ale jak to jest to, to odpali. Nie wiem czy pomogę w tej sprawie ale sugeruje się moimi własnymi "doświadczeniami" z audi 1.8. Pozdrawiam
noxes Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor Opublikowano 20 Lutego 2018 Świece Nowe. Wtryski sprawne Czujnik wskazuje dobra temperaturę, a nawet był odpinany, nawet drugi podmieniany i nic.
Adrian1727 Opublikowano 22 Lutego 2018 Opublikowano 22 Lutego 2018 W dniu 20.02.2018 o 22:25, noxes napisał: Świece Nowe. Wtryski sprawne Czujnik wskazuje dobra temperaturę, a nawet był odpinany, nawet drugi podmieniany i nic. Może komputer padł ?
k232 Opublikowano 24 Lutego 2018 Opublikowano 24 Lutego 2018 Być może , że sterownik odmówił posłuszeństwa. Wszystko mówisz git to wydaje się to dziwne.. Już gdzieś był temat na forum, że wymiana całego komputera pomogła ale to było chyba w 1.8T.
dg690888 Opublikowano 25 Lutego 2018 Opublikowano 25 Lutego 2018 Przekopalem wszystko i nic nie znalazłem. Problem polega na tym że nie można odpalić silnika. Wcześniej na zimnym bardzo ciężko ale jakoś odoalal, teraz nic. - błędów brak - czujnik pokazuje prawdziwą temp płynu - świece zalewa - iskra jest - rozrząd na pasku ok. - czujnik halla Nowy - czujnik położenia wałka sprawny. - kompresja 12bar Kręci niby chce załapać ale na checiach się kończy. Gdzie szukać przyczyny? Już nie mam pomysłu.Spróbuj odłączyć wtryski i bez paliwa zakręcić go na"plaku" powinien odpalić bez problemu Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
k232 Opublikowano 25 Lutego 2018 Opublikowano 25 Lutego 2018 32 minuty temu, dg690888 napisał: Spróbuj odłączyć wtryski i bez paliwa zakręcić go na"plaku" powinien odpalić bez problemu Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Co to za bezsensowny test skoro na plaku zawsze odpali?
dg690888 Opublikowano 25 Lutego 2018 Opublikowano 25 Lutego 2018 Co to za bezsensowny test skoro na plaku zawsze odpali? Bezsensowna jest propozycja wymiana komputera, a test ten przynajmniej daje pewność że np. zapłon jest w odpowiednim momencie i problem tkwi w zasilaniu np.za bogata mieszanka Pozdrawiam mądraleWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
k232 Opublikowano 25 Lutego 2018 Opublikowano 25 Lutego 2018 Choćby niewiadomo co się działo z autem to na plaku zawsze odpali więc jaki sens w tym teście?
Rekomendowane odpowiedzi