Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przepalony LED w A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem. Wykitowala mi przednia postojowka a mam ja w ledzie. Teraz czeka mnie tylko nowa lampa czy jest jeszcze jakis ratunek ?

Opublikowano
  • Autor

Dobra sytuacja opanowana. Rano wyskoczyl komunikat ze problem z przednimi postojowymi i sie LEDy z prawej nie palily. Teraz wracam z roboty auto odpalam a tam wsio smiga. Przypuszczam za to sprawka tych mrozow bo u mnie bylo kol -18. Jakis styk moze przymarzl albo cus. Czy jednak zaniepokoic sie tym przypadkiem ?

Opublikowano
W dniu 26 lutego 2018 o 17:48, Kevirek napisał:

Dobra sytuacja opanowana. Rano wyskoczyl komunikat ze problem z przednimi postojowymi i sie LEDy z prawej nie palily. Teraz wracam z roboty auto odpalam a tam wsio smiga. Przypuszczam za to sprawka tych mrozow bo u mnie bylo kol -18. Jakis styk moze przymarzl albo cus. Czy jednak zaniepokoic sie tym przypadkiem ?

Jakie masz światła? Ksenony, Ledy czy Matrixy? Też mnie ciekawi jak to mogło się zepsuć..

Ps. zmień sobie w opisie B8 na B9.

Opublikowano
  • Autor

Ksenony

Opublikowano
Godzinę temu, Kevirek napisał:

Ksenony

No to prędzej bo tam w dziennych masz takie diody tylko a nie pasek. 

Tak czy siak jak się powtórzy to od razu jedź bo dziwne żeby deszcz jakkoliwek wpływał na światła. A z doświadczenia niestety wiem, że jak pojedziesz gdy wszystko działa nic z tym nie zrobią bo problemu nie zauważyli.

Opublikowano
  • Autor

Pewnie bawic sie nie bede i wymienie sobie na ledy albo matrixy. Jakies rady co lepiej swieci co sie bardziej oplaca ?

Opublikowano
47 minut temu, Kevirek napisał:

Pewnie bawic sie nie bede i wymienie sobie na ledy albo matrixy. Jakies rady co lepiej swieci co sie bardziej oplaca ?

W światłach dziennych oraz mijania to żadna różnica między Ledami, a Matrixami. W matrixach masz dynamiczne kierunki i oczywiście światła drogowe wycinają Ci samochody z przodu (a nie tylko gaszą "długie"). Ale do Matrixów musisz mieć kamerę więc dopytaj się jak to technicznie zrobić.

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja mam ten sam problem. Odpaliłem dzisiaj auto i...awaria lewych postojowych (mam ledy). Już do serwisu jestem umówiony, ale ciekaw jestem jak to jest, że garażowane auto z salonu, kupione w styczniu i...już cos nie działa;/

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 8.05.2019 o 11:57, Vito_ww napisał:

Ja mam ten sam problem. Odpaliłem dzisiaj auto i...awaria lewych postojowych (mam ledy). Już do serwisu jestem umówiony, ale ciekaw jestem jak to jest, że garażowane auto z salonu, kupione w styczniu i...już cos nie działa;/

jak się zakończyło?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 18.10.2019 o 16:01, RALF76 napisał:

jak się zakończyło?

Również jestem ciekaw..

Czy w przypadku awarii źródła światła jakim jest LED w grę wchodzi tylko wymiana lampy, czy jak?

Opublikowano

możesz zmeinić samą płytke z diodami,

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam, mam podobny problem.

Po wymianie wahaczy przednie prawe światło postojowe (lampa xenon A4 B9 2016) najpierw się świeci, po sekundzie zaczyna mrugać, a potem gaśnie prawie całkowicie, z drobnymi przebłyskami raz na jakiś czas. Jakieś sugestie?

Wszystkie pozostałe światła świecą normalnie. W samochodzie komunikat "uszkodzone światło" pokazał się raz zaraz po wykryciu następnie sam z siebie zniknął i nigdy się nie pojawił