dziku90 Opublikowano 6 Marca 2018 Opublikowano 6 Marca 2018 Witam, mam problem z zlokalizowaniem przyczyny wycia podczas jazdy w moje a4 quattro, 6 biegów. Wycie zaczyna się powyżej 70km\h jest zarówno na biegu, na luzie, wciskanie sprzęgła też nie powoduje zmiany - wycie jest ciągłe. Jedyną różnicą jest to, że na 5 biegu wycie jest jakby pulsacyjne. Powyżej 120 nie wiem czy go nie słychać, bo go nie ma czy pęd powietrza go zagłusza. Zmienione opony i sprawdzone łożyska kół - to nie to.
cysiek18 Opublikowano 6 Marca 2018 Opublikowano 6 Marca 2018 19 minut temu, dziku90 napisał: Witam, mam problem z zlokalizowaniem przyczyny wycia podczas jazdy w moje a4 quattro, 6 biegów. Wycie zaczyna się powyżej 70km\h jest zarówno na biegu, na luzie, wciskanie sprzęgła też nie powoduje zmiany - wycie jest ciągłe. Jedyną różnicą jest to, że na 5 biegu wycie jest jakby pulsacyjne. Powyżej 120 nie wiem czy go nie słychać, bo go nie ma czy pęd powietrza go zagłusza. Zmienione opony i sprawdzone łożyska kół - to nie to. U mnie podobnie, wyje od 60-70 i na biegu i na luzie. I nie wiem co to jest. Obstawiałem łożyska ale kręcenie kołem na podniesionym aucie nic nie daje. Trzeba by podjechać gdzieś gdzie mogą rozkręcić koło do większych prędkości.
Wojtek95 Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 U mnie również coś szura tak pulsacyjnie, zaczyna właśnie koło 70km/h do 120km/h a później tego nie słyszę. Wydaję mi się że to mogą być łożyska w skrzyni biegów( skrzynia GDZ ).
dziku90 Opublikowano 14 Marca 2018 Autor Opublikowano 14 Marca 2018 (edytowane) Podejrzewam, że to chyba skrzynia w mojej a4 jest GJW. Okazało się, że to tylko łożyska w kołach. Wymienione oba i jest błoga cisza. Edytowane 7 Lutego 2019 przez dziku90
Rekomendowane odpowiedzi