guzmen01 Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 Witam Odkąd kupiłem 8E sedan 04, tył mi nie gra (przód daje ostro! Concert2) Sprawdzałem z tyłu - jest woofer, wzmacniacz (z wpiętą wiązką) są głośniki w drzwiach. Proszę o pomoc w kodach Wydaje mi się że "coding" jest niepoprawne. Address 56: Radio Labels: 8E0-035-1xx-56.LBL Controller: 8E0 035 186 L Component: concert II GRO 0001 Coding: 01001 Shop #: WSC 63351 VCID: 301393C3E33B No fault code found.
bobikos Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 Wg mnie coś jest nie tak ze wzmacniaczem, albo nie ma zasilania (bezpieczniki) albo jest uszkodzony. Ewentualnie ktoś mógł nie podłączyć wszystkich kostek z tyłu radia. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
guzmen01 Opublikowano 10 Marca 2018 Autor Opublikowano 10 Marca 2018 A gdzie znajdę bezpiecznik wzmacniacza?
guzmen01 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2018 Koledzy, Podmieniałem wzmacniacz (tył) dalej z tyłu nic! czy do wzmacniacza idzie oddzielny bezpiecznik? ew gdzie go szukać? Coding: 01021 (jest BT - bez kierownicy multi)
bobikos Opublikowano 23 Czerwca 2018 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Sprawdziłem schemsty - Wzmacniacz i radio są na jednym bezpieczniku więc jeśli radio działa to jest ok. Sprawdź czy w kostce wzmacniacza jest zasilanie oraz czy po włączeniu radia pojawia się zasilanie na bialym grubszym przewodzie (cienszy jest od audio)
guzmen01 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2018 Dzięki - jak pogoda pozwoli to postaram się dzisiaj sprawdzić ale zasilanie raczej jest - jak włączam radio słychać z tyłu z prawej strony "pyknięcie" we wzmacniaczu (no chyba że to w module anteny pod wzmacniaczem (radia/GSM)). Radia nigdy nikt nie wyciągał (jestem drugim właścicielem auto w rodzinie od salonu - dla Ciotki to nie przeszkadzało a i nie wiedziała że nie gra z tyłu) Czy jest jakieś ukryte menu w radiu? dla opcji FADER - czy kabelkiem (OBD przez VCDS) da się wyłączyć/włączyć wzmacniacz? Wujek "dłubek" mógł coś wyłączyć - a już z nim nie pogadam
bobikos Opublikowano 24 Czerwca 2018 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Raczej nie da się. W kodowaniu mozna wylaczyc regulację przod tyl ale zakodowane masz dobrze. Moze tez być niepodlaczona zolta kostka z tylu radia. Mozesz sprawdzić czy kable w przelotkach drzwi są ok. Sprawdź też czy na kostce wzmaciacza na obwodach gkosnikowych jest rezystancja 4 ohm
Rekomendowane odpowiedzi