pioteres Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Witam. Czy istnieja jakies mapy polski do nawigacji fabrycznej (takiej co sie wyswietla na fisie). Nadmieniam ze chodzi o model b5 z 2000r. z radiem symphony. Inne pytanie to czy plyte z mapami wklada sie do radia symphony w celu np. zaktualizowania map? Pozdr.
Wihajster Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Witam. Czy istnieja jakies mapy polski do nawigacji fabrycznej (takiej co sie wyswietla na fisie). Nadmieniam ze chodzi o model b5 z 2000r. z radiem symphony. Inne pytanie to czy plyte z mapami wklada sie do radia symphony w celu np. zaktualizowania map? Pozdr. nie ma takiej mapy
Wihajster Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 a to nie jest DX ?? watpie..zapewne BNS2 LUB3
pioteres Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Opublikowano 8 Lutego 2009 Tzn ze chcesz strzalki po Polsku..? blysnales, nie ma co...
jacekm Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Witam. Inne pytanie to czy plyte z mapami wklada sie do radia symphony w celu np. zaktualizowania map? blysnales, nie ma co... błysnałes, nie ma co...
pioteres Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Opublikowano 8 Lutego 2009 Witam. Inne pytanie to czy plyte z mapami wklada sie do radia symphony w celu np. zaktualizowania map? blysnales, nie ma co... błysnałes, nie ma co... moze nie jestem tak madry jak ty i nie jest to dla mnie oczywiste - nie wiem wiec pytam tutaj z nadzieja ze dostane mądrą odpowiedz. mam plyte z mapa niemiec, mam navi i zastanawiam sie jak zaktualizowac mapy ktore juz w niej sa - moze wkladajac plyte do radia, a moze przez vaga? uwaga o 'polskich strzalkach' byla na poziomie zenujacym (w przeciwienstwie do pytania) - stad tez taki moj komentarz.
jacekm Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Wystarczy troszke pomysleć lub poszukać na forum. Czy Twoje radio to jednoczesnie navigacja ? Troszke wysiłku i znajdziesz odpowiedź. Jeżeli masz navigację to przynajmniej napisz jaką. Czytnika navi powinieneś szukać w bagażniku a mapy się nie aktualizuje tylko wymienia Nie musisz sie unosić, Kolega zażartował i tyle. Przyznaj jednak, że pytanie o aktualizacje map w Twojej navi za pomocą radia CD to poziom żłobka Gdybyś poczytał forum zanim zadasz pytanie to nigdy by do tego pytania nie doszło
Gość Trzeniu Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 jacek , coroczna nowa mapa to aktualizacja starej więc nie czepiaj się słówek Kolego , napisz jakie masz radio. Ja np. mam RNS-E i jak jest nowa (zaktualizowana) mapa to wkładam ją do czytnika i wgrywa się nowy soft poza tym mapa musi cały czas byc w napędzie Navigacji. Nie da się jej wgrać , tak jak np. w palmtopach Na 100% Vagiem się nic nie robi Mam nadzieję że pomogłem , masz jeszcze jakieś pytania to pisz [br]Dopisany: 08 Luty 2009, 16:53_________________________________________________ps. każdy na początku zadaje pytania... aby wiedział co szukać musi najpierw wiedzieć co wpisać do szukajki... więcej tolerancji , to nie temat gdzie po raz 1949853 ktoś pyta jaki olej do TDI ...
jacekm Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 jacek , coroczna nowa mapa to aktualizacja starej więc nie czepiaj się słówek Oczywiście, ale robi to wydawca mapy a nie użytkownik. Aktualizacja polega na zakupie pełnowartosciowej mapy a nie aktualizacji
Gość Trzeniu Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 jacek , coroczna nowa mapa to aktualizacja starej więc nie czepiaj się słówek Oczywiście, ale robi to wydawca mapy a nie użytkownik. Aktualizacja polega na zakupie pełnowartosciowej mapy a nie aktualizacji znowu się czepiasz o slówka ... jak zwał tak zwał , efekt końcowy taki sam Kolego jakie masz radio?
jacekm Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 ps. każdy na początku zadaje pytania... aby wiedział co szukać musi najpierw wiedzieć co wpisać do szukajki... więcej tolerancji , to nie temat gdzie po raz 1949853 ktoś pyta jaki olej do TDI ... Tu się z Tobą zgadzam. Mam jednak małą uwagę. Zadający pytanie powinien wykazać się też własną inwencją oraz minimalną iloscią POKORY a nie obruszać się za mały żarcik. Jeżeli zadaje takie pytanie to ma pełną świadomość własnej, zerowej wiedzy w danym temacie i nie powinien sie dziwić, a tym bardziej unosić, że pytanie to wywołuje pewne usmiechy u innych. Moja reakcja nie była wywołana pytaniem (przyznam jednak, że sie usmiechnąłem) a zachowaniem pytajacego Przepraszam za OT[br]Dopisany: 08 Luty 2009, 17:10_________________________________________________[quote name=pioteres ] Nadmieniam ze chodzi o model b5 z 2000r. z radiem symphony.
Gość Trzeniu Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Jacek , a widzisz różnice w chęci pomocy a robienia z kogoś idioty? Gdzie jest sens i logika aby zapytać czy strzałki są po polsku?... Tak wygląda chęć pomocy Witam. Czy istnieja jakies mapy polski do nawigacji fabrycznej (takiej co sie wyswietla na fisie). Nadmieniam ze chodzi o model b5 z 2000r. z radiem symphony. Inne pytanie to czy plyte z mapami wklada sie do radia symphony w celu np. zaktualizowania map? Pozdr. nie ma takiej mapy a to nie jest DX ?? a to nie jest DX ?? watpie..zapewne BNS2 LUB3 jacek , coroczna nowa mapa to aktualizacja starej więc nie czepiaj się słówek Kolego , napisz jakie masz radio. Ja np. mam RNS-E i jak jest nowa (zaktualizowana) mapa to wkładam ją do czytnika i wgrywa się nowy soft poza tym mapa musi cały czas byc w napędzie Navigacji. Nie da się jej wgrać , tak jak np. w palmtopach Na 100% Vagiem się nic nie robi Mam nadzieję że pomogłem , masz jeszcze jakieś pytania to pisz [br]Dopisany: 08 Luty 2009, 16:53_________________________________________________ps. każdy na początku zadaje pytania... aby wiedział co szukać musi najpierw wiedzieć co wpisać do szukajki... więcej tolerancji , to nie temat gdzie po raz 1949853 ktoś pyta jaki olej do TDI ... A tak wygląda chęć zrobienia z kogoś idioty... Tzn ze chcesz strzalki po Polsku..? moze nie jestem tak madry jak ty i nie jest to dla mnie oczywiste - nie wiem wiec pytam tutaj z nadzieja ze dostane mądrą odpowiedz. mam plyte z mapa niemiec, mam navi i zastanawiam sie jak zaktualizowac mapy ktore juz w niej sa - moze wkladajac plyte do radia, a moze przez vaga? uwaga o 'polskich strzalkach' byla na poziomie zenujacym (w przeciwienstwie do pytania) - stad tez taki moj komentarz. w pełni zgadzam się z Kolegą , przyznaje się że się nie zna więc pyta grzecznie , zresztą jaką otrzymał odpowiedz to tak samo odpowiedział i twierdzenie że ktoś jest dłużej na forum to może więcej jest w moim przekonaniu totalną bzdurą. Tyle EOT
jacekm Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zaraz dostaniemy baty od modów. Jacek , a widzisz różnice w chęci pomocy a robienia z kogoś idioty? Gdzie jest sens i logika aby zapytać czy strzałki są po polsku?... Oczywiście, że tak. Jednak mały żart to nie robienie z kogoś idioty. Dowcip z gatunku przeczytaj i zapomnij. Tyle w tym temacie i twierdzenie że ktoś jest dłużej na forum to może więcej jest w moim przekonaniu totalną bzdurą. Kto tak stwierdził ? Z mojej strony EOT. Trzeniu jeżeli masz ochotę to możemy pogadać na PW, myślę jednak, że sprawa do zapomnienia. JEŻELI KOGOŚ URAZIŁEM SWOIMI PRZEMYŚLENIAMI TO PUBLICZNIE PRZEPRASZAM
pioteres Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Opublikowano 8 Lutego 2009 Konczac polemike na temat 'robienia z kogos idioty' powiem tyle ze na nikogo sie nie obrazilem - poziom wypowiedzi swiadczy o naszej kulturze. Wracajac jednak do pytania - gdzie wlozyc plyte z mapa, zwazywszy na fakty: jest to tzw. mala navi w modelu b5 z 2000r. Jesli chodzi o radio to jest to model Symphony. Niestety nie wiem czy jest to nawigacja DX czy non-DX - nie znam sie na tym. Jacekm zasugerowal ze czytnika powinienem szukac w bagazniku - czy to pewna informacja? jesli tak to z ktorej strony? (auto to avant). Jak przeprowadzic wymiane mapy? Beda jakies komunikaty na fis-ie? jakas procedura jest do tego? Pozdrawiam
jacekm Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 Z tego co wyczytałem na forum nie dostaniesz do niej mapy PL. Wihajster napisał Ci że nie ma takiej płyty Czytnik najprawdopodobniej jest w boczku bagażnika po lewej stronie Procedura wymiany płyty taka sama jak w zwykłym radiu CD. Eject i wkladasz nową. Ewentualnie bywaja przypadki (nie wiem czy tak jest w Twojej navi), że funkcja wyjecia płyty jest zablokowana i trzeba odblokować VAG-iem. Musisz, niestety potwierdzać moje info, gdyż nie miałem takiej navi i wypowiedź opieram na tym co zapamietałem czytając to forum Poczekaj na wypowiedź innych albo najzwyczajniej sprawdź to co napisałem w swoim autku. Mozesz też napisać PW do ALVARO. On jest specem od navi na tym forum (nie tylko zresztą On )
Rekomendowane odpowiedzi