Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A5 8T Sportback Pakiet "S5" Competition Plus,CAHA,9j 19" et 33 ORI ROTOR,POLIFT,3G+SIM,B&O

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
W dniu 6.04.2018 o 19:43, Kopter napisał:

Jak felga ori 9j ET33 to 15-17mm będzie idealnie.

masz na mysli przód i tył?

Opublikowano
masz na mysli przód i tył?
Tak. 4 takie same dystanse

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Furacz robi robotę :)

Znając Ciebie to ta lista modów szybko się powiększy :decayed:

Obserwuje temat i czekam na rozwój wydarzeń

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Mati plany w głowie rodzą się non stop:naughty:

Dzisiaj pogoda pozwoliła na strzelenie fotki , niestety tylko dwie , jakoś nie pasi mi chrom wokół szyb:facepalm: , i dlatego też więcej fotek nie będzie dopóki się go nie pozbędę, wstępnie jestem umówiony na oklejenie chromów wokół szyb  na 9 maja:banan:

IMG_20180424_153349.jpg

IMG_20180424_153415.jpg

Opublikowano

Mieszkasz w De a auto kupowałeś w PL???:kwasny:

Opublikowano
  • Autor
19 minut temu, damian19886 napisał:

Mieszkasz w De a auto kupowałeś w PL???:kwasny:

tak i nie widzę nic w tym nie stosownego , jestem w DE już ponad 3 lata i ten wielki woww mysleniowy ,że Niemczech są same igiełki zaufaj mi ,że mam już za soba:kwasny:skoro kupuje auto od pierwszego własciciela z prawdziwym przebiegiem i prawdziwa bezwypadowoscią to jest mi to obojętne gdzie on zostaje kupiony.

Opublikowano

No tak ale mieszkasz w De i jeździsz autem na PL numerach i nie przeszkadza ci że niemcy mogą cię źle odbierać? To tylko moje spostrzeżenie.

Opublikowano
  • Autor

a jeśli o to pytasz ,to zmienia postać rzeczy , trochę obeszłem ten problem ,otóż A5 jest na mojego tatę , i posiadam dokument potwierdzający od notariusza ,że samochód tylko pożyczam, i tak np. po ostatniej kontroli przekazuje dokument panu Policjantowi , bo oczywiście pytanie dlaczego PL tablice i temat zamknięty , oczywiście nie we wszystkich landach jest tak lekko z tym , tutaj się z tobą zgadzam.

Opublikowano

No w NL nie jest tak prosto. Nie lepiej Ci płacić podatek drogowy? w ogóle to można na PL blachach płacić podatek?

Opublikowano

Głupoty, głupoty i jeszcze raz głupoty. Co kogo obchodzi jakie masz blachy? Czy Polskie czy Niemieckie. Podatek drogowy płacisz i jeździsz bez niniejszego problemu. Przerabiałem to osobiście. Dużo osób nie wiedzących, slyszacych od innych mówi że musisz mieć niemieckie blachy itd. Jakieś kary śmieszne itd. A sami jeżdżą na pl. Poprzednie auto miałem na ojca, koleś mi wjechał w tyłek. Zadzwoniłem na policję itd. Bez żadnych problemów dostałem odszkodowanie, z blachami nie bylo problemu. Następnie dwie kontrolę, jakiś czas temu rozmawiałem z policjantem. Mowil że spraw polskich czy innych zagranicznych blach. W dużej mierze kontrolują starsze auta. Na nowe takiej nagonki nie mają. Mówi że te auta które oni zlomowali 20lat temu, my nimi jeździmy tutaj i ten stan jest kiepski zazwyczaj. Teraz auto również mam na tatę, mam 23 lata, zero zniżek itd. W Niemczech gdybym miał płacić za to auto to by mnie wyszło tyle co w pl na 2 lata i to z podatkiem w de. Płacisz podatek i Jeździsz bez stresu, a to jak na Ciebie inni patrzą bo masz pl blachy to jest nic. Chyba że jeździsz jak ostatni poje.. B to mają zdanie jakie mają. 

Fajna a5ka, ramki w okol szyb jak zrobisz na czarno będzie od razu inaczej. Nad grillem różniez bym pomyślał. 

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, damian19886 napisał:

No w NL nie jest tak prosto. Nie lepiej Ci płacić podatek drogowy? w ogóle to można na PL blachach płacić podatek?

wiesz jak to jest , przez ponad 3 lata nauczyłem się ,że tak naprawdę to żaden z Niemcow nie zapyta sie dlaczego ty masz nadal PL tablice , robią to tylko Polacy niestety:facepalm:

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, MaciekPL napisał:

Fajna a5ka, ramki w okol szyb jak zrobisz na czarno będzie od razu inaczej. Nad grillem różniez bym pomyślał. 

grill również będzie czarny poza znaczkiem :audi: , tylko zastanawiam się jeszcze czy nie wstawić od S5 i wtedy zrobić go na czarno , albo jak się uda od razu czarny kupić:)

Opublikowano

. . . . .      . . .

Edytowane przez Adam87

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 3.05.2018 o 15:01, Adam87 napisał:

BTW: w NO można tylko do roku czasu pobytu jeździć samochodem na blachach PL potem już tylko pozostaje kupno samochodu w ich kraju..

Wraz z otrzymaniem umowy „fast” z dniem zaczęcia pracy masz zakaz poruszania się pojazdem na obcych blachach. Możesz sobie przedłużyć do 2tyg jak masz „fast” i chcesz zostać dłużej niż 2 lata. Wiem bo bym udupił :facepalm: Mało osób o tym wie :decayed: 

sorki za ot :hi: 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ramki wokół szyb profesjonalnie oklejone?

IMG_20180526_142610.jpg

IMG_20180526_142700.jpg

IMG_20180526_142603.jpg

Edytowane przez instruktor83

Opublikowano

. . . . . . . . . .

Edytowane przez Adam87

Opublikowano

Sam to oklejałeś, czy zleciłeś komuś?

Opublikowano

Piękne auto , dobrze działasz .

Opublikowano

Detal a ile zmienia ?

Opublikowano
  • Autor
18 godzin temu, liquid8p napisał:

Sam to oklejałeś, czy zleciłeś komuś?

Sam bym chyba nie dał rady , robiła to firma zajmująca się profesjonalnie oklejanie aut