Opublikowano 20 Kwietnia 20188 l Autor W dniu 6.04.2018 o 19:43, Kopter napisał: Jak felga ori 9j ET33 to 15-17mm będzie idealnie. masz na mysli przód i tył?
Opublikowano 20 Kwietnia 20188 l masz na mysli przód i tył?Tak. 4 takie same dystanseWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 2 Maja 20188 l Furacz robi robotę Znając Ciebie to ta lista modów szybko się powiększy Obserwuje temat i czekam na rozwój wydarzeń
Opublikowano 2 Maja 20188 l Autor Dzięki Mati plany w głowie rodzą się non stop Dzisiaj pogoda pozwoliła na strzelenie fotki , niestety tylko dwie , jakoś nie pasi mi chrom wokół szyb , i dlatego też więcej fotek nie będzie dopóki się go nie pozbędę, wstępnie jestem umówiony na oklejenie chromów wokół szyb na 9 maja
Opublikowano 2 Maja 20188 l Autor 19 minut temu, damian19886 napisał: Mieszkasz w De a auto kupowałeś w PL??? tak i nie widzę nic w tym nie stosownego , jestem w DE już ponad 3 lata i ten wielki woww mysleniowy ,że Niemczech są same igiełki zaufaj mi ,że mam już za sobaskoro kupuje auto od pierwszego własciciela z prawdziwym przebiegiem i prawdziwa bezwypadowoscią to jest mi to obojętne gdzie on zostaje kupiony.
Opublikowano 2 Maja 20188 l No tak ale mieszkasz w De i jeździsz autem na PL numerach i nie przeszkadza ci że niemcy mogą cię źle odbierać? To tylko moje spostrzeżenie.
Opublikowano 2 Maja 20188 l Autor a jeśli o to pytasz ,to zmienia postać rzeczy , trochę obeszłem ten problem ,otóż A5 jest na mojego tatę , i posiadam dokument potwierdzający od notariusza ,że samochód tylko pożyczam, i tak np. po ostatniej kontroli przekazuje dokument panu Policjantowi , bo oczywiście pytanie dlaczego PL tablice i temat zamknięty , oczywiście nie we wszystkich landach jest tak lekko z tym , tutaj się z tobą zgadzam.
Opublikowano 2 Maja 20188 l No w NL nie jest tak prosto. Nie lepiej Ci płacić podatek drogowy? w ogóle to można na PL blachach płacić podatek?
Opublikowano 2 Maja 20188 l Głupoty, głupoty i jeszcze raz głupoty. Co kogo obchodzi jakie masz blachy? Czy Polskie czy Niemieckie. Podatek drogowy płacisz i jeździsz bez niniejszego problemu. Przerabiałem to osobiście. Dużo osób nie wiedzących, slyszacych od innych mówi że musisz mieć niemieckie blachy itd. Jakieś kary śmieszne itd. A sami jeżdżą na pl. Poprzednie auto miałem na ojca, koleś mi wjechał w tyłek. Zadzwoniłem na policję itd. Bez żadnych problemów dostałem odszkodowanie, z blachami nie bylo problemu. Następnie dwie kontrolę, jakiś czas temu rozmawiałem z policjantem. Mowil że spraw polskich czy innych zagranicznych blach. W dużej mierze kontrolują starsze auta. Na nowe takiej nagonki nie mają. Mówi że te auta które oni zlomowali 20lat temu, my nimi jeździmy tutaj i ten stan jest kiepski zazwyczaj. Teraz auto również mam na tatę, mam 23 lata, zero zniżek itd. W Niemczech gdybym miał płacić za to auto to by mnie wyszło tyle co w pl na 2 lata i to z podatkiem w de. Płacisz podatek i Jeździsz bez stresu, a to jak na Ciebie inni patrzą bo masz pl blachy to jest nic. Chyba że jeździsz jak ostatni poje.. B to mają zdanie jakie mają. Fajna a5ka, ramki w okol szyb jak zrobisz na czarno będzie od razu inaczej. Nad grillem różniez bym pomyślał.
Opublikowano 3 Maja 20188 l Autor 15 godzin temu, damian19886 napisał: No w NL nie jest tak prosto. Nie lepiej Ci płacić podatek drogowy? w ogóle to można na PL blachach płacić podatek? wiesz jak to jest , przez ponad 3 lata nauczyłem się ,że tak naprawdę to żaden z Niemcow nie zapyta sie dlaczego ty masz nadal PL tablice , robią to tylko Polacy niestety
Opublikowano 3 Maja 20188 l Autor 15 godzin temu, MaciekPL napisał: Fajna a5ka, ramki w okol szyb jak zrobisz na czarno będzie od razu inaczej. Nad grillem różniez bym pomyślał. grill również będzie czarny poza znaczkiem , tylko zastanawiam się jeszcze czy nie wstawić od S5 i wtedy zrobić go na czarno , albo jak się uda od razu czarny kupić
Opublikowano 17 Maja 20188 l W dniu 3.05.2018 o 15:01, Adam87 napisał: BTW: w NO można tylko do roku czasu pobytu jeździć samochodem na blachach PL potem już tylko pozostaje kupno samochodu w ich kraju.. Wraz z otrzymaniem umowy „fast” z dniem zaczęcia pracy masz zakaz poruszania się pojazdem na obcych blachach. Możesz sobie przedłużyć do 2tyg jak masz „fast” i chcesz zostać dłużej niż 2 lata. Wiem bo bym udupił Mało osób o tym wie sorki za ot
Opublikowano 29 Maja 20188 l Autor Ramki wokół szyb profesjonalnie oklejone? Edytowane 30 Maja 20188 l przez instruktor83
Opublikowano 30 Maja 20188 l Autor 18 godzin temu, liquid8p napisał: Sam to oklejałeś, czy zleciłeś komuś? Sam bym chyba nie dał rady , robiła to firma zajmująca się profesjonalnie oklejanie aut