Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ajm dymienie z bagnetu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki oto problem .Silnik rozgrzany do pracy roboczej    jakieś pomysły? Pierścionki się skończyły? 

Opublikowano

Sprawdz odmę,jakie zużycie oleju?

Opublikowano
  • Autor

zużucie oleju wydaje mi sie być w normie nie ma jakiś duzych ubytków . W jaki sposób sprawdzic odme na co zwrócić uwage ?? bo mam ja w pokrywie i jak ściągałem pokrywe wygladało ok .Mam zamontowany OCT na przezroczystych wężach i widać że odma działa bo są brudne od oparów

Opublikowano

Raczej to twoje oct nie dziala poprawnie bo to wkasnie tamtendy powinno sadzic a nie bagnetem

Opublikowano

OCT pewnie działa bo to tylko odstojnik.

Wylot z niego ma wpuszczony w dolot albo otwór w dolocie zaślepiony i to co OCT nie zebrało idzie w atmosterę.

Jak dalej sadzi z bagnetu to znaczy że kanały i wkład w pokrywie przytkane.

Z tego co ludzie piszą na forach to płukanie prawie nic nie daje a nawet jeśli jest poprawa to nie na długo.

Tak teraz myślę... kanały lub wkład w tych pokrywach przytyka się gęstą maźą a część z niej przysycha i ciężko ją benzyną ekstrakcyjną ruszyć tym bardziej że nie ma się możliwości mechanicznego czyszczenia.

Płynem do czyszczenia kominków często forumowicze czyścili VNT turbiny i efekty bardzo zadowalające, może by tak spróbować ją wymoczyć w takim płynie i dobrze ją przepłukać?

Wysłane z OP3T

Opublikowano
  • Autor

po 8 000 zdemontowałem i wyczysciłem OCT wyleciała woda i za nia szara mażnie był ful pełny chyba ze nie wszystko wyleciało .ewidetnie przytkał sie oct bo zaczoł sie saczyc lekko olej z jednego z węży a mam to podłączone w ukłądzie zamknietym.ja mam silnik PD i z tego co czytałem w pokrywie nie ma sitka tylko jakis zaworek i nawet po zdemontowaniu pokrywy nic tam nie widać.Puki co jestem na wyjeżdzie wiec zamontowałem starą rurke i zobacze czy problem sie bedzie powtarzał

Edytowane przez Rafal2410