luc Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam, dzisiaj zauważyłem dziwną pracę nawiewu w klimatroniku jednostrefowym. Powietrze do kabiny dostaje się, ale siła nawiewu po przystawieniu ręki do kratek to jakieś 60%. Dziwna praca przy zmianie z nawiewu na szybę, na środek czy na nogi, wczesniej byly jakies odgłosy przy zmianie nawiewu i bardziej wiało niż teraz. Po podłączenia do kompa odczytałem takie coś: DTCs błąd 01271 --silnik krokowy nadmuchu powietrza -- powyżej górnego dopuszczalnego progu regulacji -- nieciągły Klima chłodzi, ale chyba te klapy nie pracują do końca jak powinny. Czy przerabiał ktoś temat w b8? Jakiś porady? Jak dostać się do silnika krokowego? Nie znalazłem nic na ten temat w szukajce. Trzeba demontować całą deskę rozdzielczą? Pozdrawiam Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez luc
luc Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Chciałem dodać, że wentylator działa jak działał natomiast z nawiewów słabiej powietrze wychodzi tak o 20%. Przy predkosci 12 chodzi tak jak wczesniej na 9-10. W necie na stronach VW golf czy a3 piszą coś o klapach temperatury. Spotkał się ktoś z podobnym problemem i czy koniecznością jest demontaż konsoli??
orzeszek75 Opublikowano 13 Maja 2018 Opublikowano 13 Maja 2018 Rozwiazałeś ten problem ?? Ja mam podobnie slaby nawiew a do tego doszlo jeszcze stukanie . Czasami stuka 40min czasami nie stuka
Rekomendowane odpowiedzi