kapsel Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 zamontowałem sobie w mojej niuni uniwersalny włącznik świateł jest to urządzenie które samoczynnie załącza światła po siedmiu sekundach od odpalenia silnika a po zgaszeniu silnika automatycznie wyłącza fajny i praktyczny bajer polecam wszystkim
Gość spedyt Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Mogłeś zrobić zdjęcia i opis i wrzucić na Warsztat
kapsel Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Opublikowano 11 Marca 2007 w urządzeniu jest schemat i opis montażu każdy kto ma trochę pojęcia o elektryce zamontuje bez problemu
Gość spedyt Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 kto ma trochę pojęcia o elektryce zamontuje bez problemu Na pewno, ale już by była pewna pomoc gdzie zamocować co rozkręcić I jeszcze gdzie kupiłeś?
kapsel Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Opublikowano 11 Marca 2007 mam to u siebie 45 zł plus dwa przekazniki 18 zł
Gość spedyt Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 mam to u siebie W domu? To jakiś sterownik produkowany seryjnie, mógłbyś podać jakieś dane
kapsel Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Opublikowano 11 Marca 2007 jest to produkt firmy amt [ Dodano: 11-03-2007, 12:34 ] nie w domu tylko w firmie bo zajmuje się takimi rzeczami
Gość spedyt Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 jest to produkt firmy amt Dzięki za wyczerpującą odpowiedź
kapsel Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Opublikowano 11 Marca 2007 www.amt-alarmy.pl to będzie chyba wystarczająco dobra odpowiedz
demoralizator Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 I może cos dla leni http://www.amt-alarmy.nazwa.pl/sklep/product_info.php?cPath=31_51&products_id=546 Jest tam fajny plik pdf. Kapsel a może małe foto story do warsztatu??
kapsel Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Opublikowano 11 Marca 2007 z fotkami będzie ciężko cierpie na deficyt czasowy jak by ktoś chciał montować tego uws-a to napisze co i jak
Gość spedyt Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Stronkę znalazłem i właśnie chodziło mi o dokładna nazwę żeby nie szukać w katalogu, tym bardziej że jest w grupie alarmów Dzięki demoralizator
demoralizator Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Zrób mały opis w warsztacie. Fotki może dołączą inni. Mi się temat bardzo podoba bo jestem zwolenikiem jazdy na światłach przez cały rok :biggrin:
kapsel Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Opublikowano 13 Marca 2007 uws ma jeszcze jedną zaletę można go zamontować do auta z niesprawnym wyłącznikiem świateł bo uws poprostu go zastępuje
Gość spedyt Opublikowano 13 Marca 2007 Opublikowano 13 Marca 2007 jak by ktoś chciał montować tego uws-a to napisze co i jak W warsztacie można też dać sam opis, może ktoś zrobi zgodnie z opisem i wrzuci zdjęcia
kapsel Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Opublikowano 18 Marca 2007 po niedzieli zrobie fotki i opis to zobaczycie co i jak mam też pomysł jak za pomocą UWS-a zrobić światła do jazdy dziennej ale muszę to jeszcze przetestować
Gość spedyt Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 po niedzieli zrobie fotki i opis to zobaczycie co i jak mam też pomysł jak za pomocą UWS-a zrobić światła do jazdy dziennej ale muszę to jeszcze przetestować To mnie zainteresuje :smile:
edekxp Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Ja poprostu zamontowałem przekaźniki. Wyłącznik od świateł załaczony cały czas, przekręcam kluczyk swiatła się zapalają a w Audi jest przekaźnik który wyłacza swiatła przy kręceniu rozrusznikiem. Zamontowałem tylko maleńki wyłacznik tych przekaźników, gdyby samochód zostawić na pozycyjnych. Od zamontowania przekaźników wyłacznik od świateł załączony cały czas Materiały: 3 przekaźniki - około 10zł (może być jeden z trzema paramy styków) kable różne kolory - grosze około pół godziny pracy
Gość spedyt Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Ja poprostu zamontowałem przekaźniki Pochwalił byś się jakimiś fotkami w warsztacie, co, gdzie i jak podłączać
edekxp Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Nie zrobiłem fotek, ale zrobię bo jeszcze zamontuję diody czerwone oświetlające wycieraczki w środku i bedę znów zdejmował osłonę pod kierownicą Schemat jest b.prosty.Napiszę też kolory przewodów, bo chyba B5 wszystkie mają tak samo. Trzeba przeciąć trzy przewody Postaram się jutro zrobić zdjęcia Przekaźniki na allegro są jeszcze tańsze niż napisałem. Jeszcze jedno mi się przypomniało, ciekawi mnie czy wszystko działa jeżeli zastosuje się UWS tzn zmiana świateł, bo właśnie to u mnie nie chciało działać z tego powodu że przełącznik od włączania świateł jest zespolony z wyłącznikiem zmiany. Gdy zamontowałem przekaźniki równolegle z przełacznikiem świateł (wyłącznik cały czas wyłaczony) to nie było długich. Dlatego musiałem zasadę działania odwrócić czyli przekaźniki są szeregowo a nie równolegle schemat
Rekomendowane odpowiedzi