azna Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Witam wszystkich serdecznie. Na wstępie zaznaczę, że jestem nowicjuszem więc wybaczcie jeśli nie zbyt precyzyjnie i dokładnie przedstawię swój problem. Posiadam Audi a4 b8 2011rok, 2.0 TDI 100KW. Problem jaki w nim występuje to od czasu do czasu (ciężko wypadać kiedy dokładnie), najczęściej gdy chcę auto szybko rozpędzić np. przy wyprzedzaniu to zaświecają mi się świece żarowe i auto traci całkowicie moc, zniknie po ponownym uruchomieniu silnika. Zauważyłem, że gdy rozpędzam auto stopniowo (powoli dodaję gazu) to ten błąd nie występuje oraz gdy rozpędzam samochód używając Tempomatu. Wyczyściłem już filter cząstek stałych lecz to nic nie zmieniło. Pompa która znajduję się przy silniku jest w porządku (nie ma w niej opiłków). Na komputerze pojawia się taki oto błąd który jest w załączniku. Słyszałem, że może to być wina EGR-u lecz mój mechanik mi to odradza, a też nie chcę się bawić w wymianę wszystkich części po kolei. Mechanik mi w sumie twierdzi, że to może być czujnik, popa w baku, lecz nic konkretnego a sam widzę, że tak ja ja nie wie za bardzo co go boli. Jeśli to ma znaczenie to nie ma różnicy czy mam prawie pusty czy pełny zbiornik paliwa. I jeszcze raz zaznaczam, że ten błąd pojawia się kiedy w zasadzie chce więc auto przestało być już bezpieczne. Może ktoś z was miał już taki problem. Bardzo proszę o pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi