cezet Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Witam, to auto powoli zaczyna mnie przerażać Przeczytałem już sporo na tym forum ,ale nigdzie nie było czegoś takiego jak u mnie. Mianowicie auto bez problemu odpala i jeździ jak należy, ale po ok 10-15km w trybie miejskim zaczyna mi szarpać przy przyspieszaniu i ogólnie zachowuje się jakby procowało na trzy gary. Gdy delikatnie przyspieszam przez całą trasę w mieście - potrafi przejechać 30km bez szarpania, ale wystarczy się czasem odrobinę szybciej zebrać ze świateł i już reszta drogi zamienia się w cierpienie. Żeby nie było zbyt łatwo - w trasie jest spokojnie i np w zeszłym tygodniu zrobił 300km bez szarpania. Macie pomysły co to może być ?
maciej_m Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Pytanie standardowe. Sprawdziłeś błędy?
przem8 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Po pierwsze diagnostyka, a opisane objawy mogą wskazywać dużo rzeczy: cewka, przewody, przepływomierz itd. Pytanie jeszcze czy tak samo jest na pb i lpg? Może gaz tu miesza?
cezet Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Diagnostyka jeszcze nie robiłem...walczę z instalacją vag kkl. Nie ma różnicy czy gaz czy benzyna. Jeszcze zauważyłem, że jak auto stoi i szybko wcisnę gaz, to obroty lecą na 700 i zaczyna śmierdzieć...
Rekomendowane odpowiedzi