Finq98 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Witam chce wymienić licznik w swojej a4b5 1997 bez FIS na pełen FIS. W nowym liczniku mam podpięcie pod kostkę niebieską i żółtą każda po 26 pinów i jedną szarą 20 pin (załączam zdjęcia) W starym liczniku miałem podpięcie tylko pod niebieską i żółtą. W audi mam tylko kostkę niebieską i żółtą. Co muszę zmieniać i dołożyć żeby wszystko zadziałało. Bo patrząc na tabele z tematu: Montaż licznika z FIS po II lifcie do A4 95-97 wychodzi że jest kostka niebieska żółta czerwona i szara.
Fazii Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zależy jaki licznik będziesz montowac
Fazii Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Musisz jedynie dodać kostkę 20pin którą pojdą sygnały z czujników, manetki i radia. Bez tej kostki też ruszy licznik z tym, że będzie wywalał komunikaty o braku płynu spryskiwaczy itd.
Finq98 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Jeśli mam wszystkie czujniki po za tym w misce olejowej to muszę dorobić kable od tych czujników do licznika czy są one gdzieś? Mam też taki problem że objechałem chyba z 8 szrotów i nigdzie nie mogę znaleźć kostki 20pin da się to zrobić jakos prowizorycznie bez niej?
Fazii Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 W misce czujnik był jedynie w poliftach. Czujniki miałem na myśli od płynu spryskiwaczy, spalonych żarówek itd. Możesz też dać piny do masy (nie będzie wywalac komunikatów) i wtedy nie trzeba żadnych czujników
Rekomendowane odpowiedzi