golfagn Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 (edytowane) Hej, mam felgi szerokość 7 cali i muszę wymienić oponki. Czy zastosowanie opon 225/55/16 będzie miało jakiekolwiek negatywne skutki? Niby wg katalogów zalecają do takich opon 7,5 cala felgę, ale zakres możliwości stosowania to 6-8,5 cala. Czemu chcę założyć szersze opony? Mam je w promocji i mają lepsze własności jezdne Edytowane 6 Maja 2018 przez golfagn
muunv Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 Mozesz smialo zalozyc taka opone. Tylko zebys nie mial problemu z latajaca opona po feldze Raz mialem taki problem w BMW. Poprostu opona byla za szeroka, a felga za waska. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
muunv Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 Wedlug mnie lepiej zaloz zalecany rozmiar. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
golfagn Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Opublikowano 6 Maja 2018 Tzn do moich felg zalecają 215mm, czy te 5mm na stronę będzie serio robiło taką różnicę? Niby na taką felgę da radę wg katalogów założyć nawet 235mm ale teraz się waham
muunv Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 Smialo zakladaj. Nie powinienes miec klopotow z niczym. Jest to niby zalecany rozmiar producenta. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
golfagn Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Opublikowano 6 Maja 2018 A skusi się ktoś jeszcze do opinii na temat tych opon? ALLEGRO OPONY Oponki na jedną oś tylko na lato. Na drugą oś mam Continentala. Wiem, że to chińczyki i cudów nie powinienem się spodziewać, ale za 400zł to mogę zaryzykować na sezon czy dwa.
muunv Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 Co do opini na temat opon, masz oddzielnh trmat Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
golfagn Opublikowano 7 Maja 2018 Autor Opublikowano 7 Maja 2018 Jeszcze raz spojrzałem w katalog i opony 225/55/16 słabo przypasują, jednak będą 225/50/16 55 będą za wysokie.
Rekomendowane odpowiedzi