joho Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 witam Posiadam audi a4 b5, samochod ma centralny zamek , ale otwierany tylko z kluczyka. Wiadomo ze to męczące, dlatego postanowilem w miare tanim kosztem zrobić otwieranie z pilota. na tej aukcji chce wlasnie kupic 2 piloty typu scyzoryk i sterownik http://www.allegro.pl/item545711452_zamontuj_sterownik_zamka_centralnego_audi_a4_95_00.html sprzedawca napisał ze w instrukcji wszystko wyjasnił łopatologicznie wraz ze zdjeciami:) teraz moje pytania, co zrobić z nowym kluczykiem typu scyzoryk, da sie przelozyc grot ze starego czy ten nowy grot bede przerabiał na kształt starego? co sie bedzie działo z Immobiliserem? to jest jakas mała płytka w kluczyku, ktora moge bez problemu przełożyc do nowego klucza scyzoryk i nic wiecej nie musze robic? jestem zielony, prosze o pomoc pozdr.
tomek a4 2.8 Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Nowy grot musisz dorobić na wzór starego. Możesz dorobić nową pastylke immobilisera, lub przełożyć ze starego. Było już troche na ten temat, nawet fotki co i jak wygląda, poszukaj
joho Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Opublikowano 11 Lutego 2009 nie da się przełozyc grotu? czy wystarczy przelozyc pastylke do nowego kluczyka, nic nie musze wiecej robic?
tomek a4 2.8 Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Z tego co wiem, to groty w tych scyzorykach są wymienne, ale z normalnego kluczyka nie przełożysz. Dorobienie grotu niewiele kosztuje. Jeśli masz zapasowy kluczyk to pastylke możesz sobie przełożyć ze starego i gotowe
Rekomendowane odpowiedzi