swierk Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam mam pytanko mial moze ktos z was taki problem z centralnym zamkiem? Mianowicie kiedy probuje otworzyc go pilotem nie dziala, a zamyka bez problemu. Bez problemu zamyka i otwiera wszystkie drzwi z kluczyka...
PERSHINGUS Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 Mi przestały działać 3 drzwi okazało się że przy otwieraniu pompki naderwałem taśmę łączącą płytkę wystarczyło polutować spróbuj
franc8 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Mam ten sam problem co kolega czy ktoś zna odpowiedź? Pompka jest na 1 węża i 2 wtyczki. Pompkę rozebrałem - styki ok, brak korozji i zimnych lutów. Podczas otwierania słychać tylko załączanie przekaźnika a kompresor nie działa. Zamykanie z pilota - OK. Zamykanie/otwieranie z kluczyka OK
carlos666 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 jeden z przekaźników w pompce nie przełącza pozycji... To raz. Dwa , trzeba sprawdzić czy centralka odbiera obydwa sygnały z pilota (otwórz/zamknij)
franc8 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udało się naprawić bez kosztów . Okazało się że j.w. kolega pisał styki przekaźnika się skleiły. Po podaniu kilkakrotnym zasilania na cewkę puściło i jest ok. Jeśli się powtórzy to wymiana, tylko że problem takowe dostać ale może uda się jakieś zamienniki ale na razie jest
leoncjo Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Gdyby coś nie stykało w pompce z kluczyka by też nie działał, kolega pisze, że działa . Jaki to pilot, fabryczny czy jakiś dokładany z alarmem ??
franc8 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Jeżeli o mnie chodzi to dokładany alarm. Z kluczyka zawsze otwierał a z pilota niezbyt. W centralce było słychać przekaźniki ale pompka nie pracowała. Wyjąłem 2 przekaźniki (bo nie wiedziałem który) i podałem napięcie i jest ok nic więcej nie zrobiłem więc stawiam że to było to (przekaźniki mają dwie niezależne cewki więc może któryś się zawiesił)
Si?a Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Witam Także centralny od czasu do czasu chodzi mi w jedną stronę. Co dziwne przez zimę wydawało się być wszystko w porządku, ale gdy teraz się ociepliło, znów problem się pojawił tak jakby pompka się nagrzewała i przestała dobrze funkcjonować. Czyli chodzi o przekaźniki? Czy ktoś może zrobić bardziej szczegółowe zdjęcia w jaki sposób samemu można naprawić usterkę? Pozdrawiam
franc8 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Sprawdź czy nie ma zimnych lutów (podobno częsta przypadłość). Tutaj masz link do strony - koleś wymieniał przekaźnik na nie ori. Jest to z innego audika ale pompka podobna jak nie identyczna http://www.audi80.pl/b3-b4-naprawa-centralnego-zamka-vt13704.htm
Si?a Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Dzięki bardzo! Zabieram się za naprawę przy pierwszej wolnej chwili. Czy ktoś się już zabierał za te przekaźniki i sam naprawiał tą usterkę? EDIT: Właśnie rozebrałem pompkę no ale co dalej... poniżej zamieszczę zdjęcia sprzętu. Przypominam, że gdy jest gorąco i pompka jest nagrzana to nie chce otwierać drzwi. Luty wydają się być ok... także chyba to wina przekaźników? Koniec problemu: Okazało się, że problemem były zimne luty . Mówią, że jest to częsta przyczyna złego działania pompki. A więc gdy jest coś nie tak... pasuję najpierw sprawdzić luty . Dzięki wszystkim za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi