Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wymiana filtra kabinowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie a więc od pewnego czasu borykam się z problemem zalewania wodą od strony pasażera , ale wczoraj zaczołem wymieniać filtr przeciwpyłkowy i zauważyłem że nie mam pewniej części a mianowicie tej rynienki odprowadzającej wodę .. która znajduje się tóż pod tą głowną osłoną i głownym odprowadzeniem wody tu daje foty o którą części mi chodzi :http://imageshack.us/photo/my-images/860/audia4b5wymianafiltraka.jpg/ - element zaznaczony czerwoną strzałką , i widzę że ktoś tam coś kombinował bo tej rynienki nie było a na filtrze było wycięte z blachy taki kwadrat i przykręcony do obudowy filtra.. czy to że mam powódź w aucie to jest spowodowane właśniem brakiem tej rynienki :)?? proszę o szybką odp :)

Opublikowano

Witam panowie a więc od pewnego czasu borykam się z problemem zalewania wodą od strony pasażera , ale wczoraj zaczołem wymieniać filtr przeciwpyłkowy i zauważyłem że nie mam pewniej części a mianowicie tej rynienki odprowadzającej wodę .. która znajduje się tóż pod tą głowną osłoną i głownym odprowadzeniem wody tu daje foty o którą części mi chodzi :http://imageshack.us/photo/my-images/860/audia4b5wymianafiltraka.jpg/ - element zaznaczony czerwoną strzałką , i widzę że ktoś tam coś kombinował bo tej rynienki nie było a na filtrze było wycięte z blachy taki kwadrat i przykręcony do obudowy filtra.. czy to że mam powódź w aucie to jest spowodowane właśniem brakiem tej rynienki :)?? proszę o szybką odp :)

tak jest.

Opublikowano

ale na jakiej zasadzie ? Jak główne odprowadzenie wody było a dodatkowo blacha na filtrze była to jak ta woda się dostawała do środka , przez brak 1 rynienki ?? :mysli:[br]Dopisany: 19 Czerwiec 2011, 23:08_________________________________________________Odpiszcie panowie :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

etkad.jpg

Kolego w przed lifcie chyba nie ma tej rynienki, patrz na rysunek z etki. Tez mi zalalo kiedys pasazera z tylu a powodem bylo niedokladne zalozenie tego podszybia po wymianie filtra kabinowego. Poprawilem to, starannie podociskalem i mam problem z glowy, a rynienki tez nie mialem.

Opublikowano

etkad.jpg

Kolego w przed lifcie chyba nie ma tej rynienki, patrz na rysunek z etki. Tez mi zalalo kiedys pasazera z tylu a powodem bylo niedokladne zalozenie tego podszybia po wymianie filtra kabinowego. Poprawilem to, starannie podociskalem i mam problem z glowy, a rynienki tez nie mialem.

Dziwne bo mam przedlifta i ta rynienkę mam :mysli:

Opublikowano

ja rowniez mam rynienke.

Opublikowano

Jak ona sie trzyma? Na jakies zatrzaski do obudowy filtra czy jeszcze jakos inaczej? W takim razie i u mnie jej brakuje,a zylem w przekonaniu ze nie istnieje w przed lifcie heh Trzeba jej poszukac...

Opublikowano

na srube sie trzyma i na zatrzaski do obudowy filtra. musi byc. jakby jej nie bylo mialbys wode pod nogami.

Opublikowano

jak boga kocham nie mam rynienki, a wode mialem ale poprawilem podszybie i nie pojawiła się przez rok heh kupilem rynienke przed chwilka od forumowicza, wiec zamontuje :)

Opublikowano

U mnie w aucie nie było rynienki na filtrze i ciągle miałem wodę pod nogami pasażera, pojechałem na szrot i kupiłem z rozbitka , teraz jaka by nie była ulewa jest sucho i miło.

• 4 lata później...
Opublikowano

odgrzebie kotleta... można foto jak to u was wygląda ta rynienka bo wgl nie mam pojecia o czym mowicie :( również mam wode pod nogami aaa nie wiem czego mi brakuje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dokładnie o tą rynienkę sie rozchodzi :)

• 7 miesięcy temu...